HSS ORAHOVICA Petin: Ponosni smo što nas središnjica stranke podupire u našem radu i to nam je dokaz da dobro radimo

Gradska organizacija HSS-a Orahovica održala je tiskovnu konferenciju s temom aktualne političke situacije u gradu. Na konferenciji su govorili predsjednica Gradske organizacije Marija Šafer, predsjednik Kluba vijećnika Igor Hozić te gradonačelnica Ana-Marija Petin. Predsjednica Šafer ujedno i kao pročelnica JUO-a Grada Orahovice govorila je o trenutnoj situaciji s raspisivanjem izbora za novo gradsko vijeće te naglasila kako je Grad uputio sve potrebno Ministarstvu uprave.

-Iz toga smo Ministarstva dobili odgovor kako se čeka suglasnost Ministarstva financija i kada to stigne, sve ide prema Vladi RH koja će tada raspustiti Gradsko vijeće, imenovati povjerenika za nadležnost poslova Vijeća i tada idu izbori – rekla je Šafer te nastavila na temu financiranja od strane gradskog proračuna obzirom na njegovo neizglasavanje za tekuću godinu.

-Trenutno po zakonu možemo nastaviti s financiranjem poslova i programa svih onih rashoda koji su obavljaju razmjerno prvom tromjesečju prethodne godine s 25%. Kao prethodna godina se još uvijek uzima 2018., zbog toga što se financijski izvještaji za Proračun predaju do 20. veljače tekuće godine tako da mi još uvijek nemamo izvršenje Proračuna za 2019. Ne smijemo pokrenuti nove projekte, ne smijemo pokretati postupke javne nabave, ali isto tako moram reći kako smijemo završiti sve one investicije koje smo započeli u 2019. –rekla je Šafer, a u nastavku je predsjednik Kluba vijećnika i predsjednik Zajednice športskih udruga Igor Hozić naglasio je kako financiranje sportskih klubova neizglasavanjem Proračuna za 2020. nije moguće te kako je time sport u gradu doveden u tešku situaciju. Hozić je rekao kako Zajednica pokušava pomoći klubovima razgovorima s adekvatnim institucijama kao što je HOO.

Gradonačelnica Ana-Marija Petin potvrdila je iznošenje činjenica o financiranju od strane Šafer i Hozića te naglasila kako se nada da će Vijeće biti konstituirano što prije za dobrobit svih u gradu. Petin se osvrnula i gostovanje predsjednika HSS-a Kreše Beljaka u Orahovici.

-Ugostili smo ga kao predsjednika naše stranke i to je sve. Njegove izjave nisu stav HSS-a, ali moram reći kako su bile nesmotrene i za njih se nekoliko puta ispričao, tako i na našoj programskoj skupštini. Mi smo ponosni što nas središnjica stranke podupire u našem radu i to nam je dokaz da dobro radimo -zaključila je Petin. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content