Ivan Knapić iz Duge Međe pobjednik 11. Kobasijade u Velikom Rastovcu

- PROMO -

Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliki Rastovac organizator je najstarije Kobasijade na širem orahovačkom području. Punih 11 godina marljivi velikorastovački vatrogasci pripremaju ovu zanimljivu i vrijednu manifestaciju u cilju promocije domaće slavonske hrane, ali i kako sami kažu, da svom mjestu podare jedan događaja koji će zabaviti i opustiti mještane.

Jedanaesta Kobasijada u Velikom Rastovcu i ove je godine održana pod pokroviteljstvom Općine Crnac, a uveličali su ju saborski zastupnik Tomislav Tolušić, župan VPŽ Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, , načelnik općine Crnac Mato Damjan, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus i mnogi drugi.

-Presretna sam što vatrogasci osim svoje osnovne zadaće, čuvanja i zaštite ljudi i imovine, i na ovaj način promiču vatrogastvo na jednim prekrasnim činom. Hvala vatrogascima ovog DVD-a za sve što čine i nadam se kako će ova manifestacija još rasti i vrlo brzo porasti do županijske razine – rekla je Fras Venus.

1602kobasijada

Načelnik Mato Damjan naglasio je kako je Općina uvijek tu na raspolaganju vatrogascima općenito i posebno u ovakvim događanjima.

-Ovo je nešto prekrasno što samo Slavonija može dati. Imamo sve preduvjete da još poboljšamo ovu Kobasijadu i zato pozivam organizatore da već iduće godine napravimo jednu međužupanijsku Kobasijadu na ponos svih nas u cijeloj Općini Crnac. Znam da vatrogasci iz Velikog Rastovca to organizacijski itekako mogu odraditi, a mi kao Općina smo tu da to i adekvatno pomognemo – rekao je Damjan.

1602kobasijada

Župan Igor Andrović također je biranim riječima pričao o manifestaciji ovog malog mjesta.

-Svake godine sam ovdje i moram reći kako se uvijek odlično osjećam u ovom prekrasnom ambijentu s tako divnim ljudima. Virovitičko-podravska županija je tradicionalno poljoprivredna s razvijenim svinjogojstvom, a ovakve manifestacije su samo dokaz koliko bogatstvo imamo u zdravoj hrani. Također, ovaj događaj je i potvrda kako su zapravo vatrogasna društva nositelji društvenog života u malim sredinama i zato ih trebamo što više podržati – rekao je Andrović.

1602kobasijada

Saborski zastupnik Tomislav Tolušić također je pohvalio angažman vatrogasaca u pripremi ovakvih događanja.

-To je posebno važno, oni su hrabri i uvijek na usluzi, ali u ovakvim malim sredinama pravo je blago imati takvo društvo koje uz sve to, još i daje sve od sebe kako bi održalo kulturni i društveni život u svome mjestu i od srca im hvala na tome. Naravno moju podršku vatrogasci uvijek, u svim segmentima, imaju i imat će – zaključio je Tolušić.

1602kobasijada

Na natjecanje za najukusniju kobasicu prijavilo se 20 proizvođača iz cijele regije koje je stručni dvojac Vladimir Pleša i Zoran Putniković ocijenio i odabrano najbolje.

-Uzorci su bili jako dobri. Budući da godinama dolazim ovdje, mogu reći kako su proizvođači svake godine sve bolji i brojniji i sve nam je teže proglasiti onog najboljeg. Hvala svima koji se odazivaju jer ovo je jedinstvena promocija proizvodnje suhomesnatih proizvoda – rekao je Pleša. Prvo mjesto, pokal i novčana nagrada od 500 kuna pripala je Ivanu Knapiću iz Duge Međe, drugo uz 300 kuna odnijela je Kaja Prša iz Starog Petrovog Polja dok je treće mjesto i 200 kuna osvojio Zlatko Rosan iz Velikog Rastovca.

1602kobasijada

-Nema tu velike tajne, domaća svinja i domaća proizvodnja uz dobru papriku i pravilno sušenje. Kod nas to radimo sin i ja, zapravo je on većinu toga i preuzeo. Evo, što reći, bila je ovo odlična manifestacija i najvažnije da smo se svi lijepo družili – rekao je pobjednik Ivan Knapić. Nagrade najuspješnijima uručili su saborski zastupnik Tolušić, župan Andrović, zapovjednica Fras Venus, načelnik Damjan, predsjednik Pleša te predsjednik DVD-a Veliki Rastovac Izidor Lončar. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”580076″]

 

Povezane vijesti

Skip to content