NEVJEROJATAN USPJEH SANDRE JADEK Slatinska kraljica kolača osvojila olimpijsko srebro u Stuttgartu

Preko “telefona smo osjetili njenu suzu u oku”, ali Sandra Jadek nam je svima – “podarila oči koje se cakle”. Sjećamo se kako nam je bilo drago kada je osvojila broncu na Svjetskom kupu u studenom 2018., ali ovo je njen “vrh vrhova”. Od olimpijade nema većeg, jer u Stuttgartu je nastupilo 3.000 kuhara iz 60 zemalja svijeta… A, pamtit će Sandra 18. veljaču za sva vremena… U Stuttgartu, gradu koji je najpoznatiji po proizvodnji Mercedesa i Porschea, “naš kulinarski Mercedes”, Sandra Jadek, kao članica reprezentacije Hrvatske, osvojila je olimpijsko srebro – piše vpz.hr

Bilo je 15:39 kada je na facebook stranici Sandre Jadek, gdje obično objavljuje torte koje kao da su došle iz bajki, koje bi “smazali onako s ekrana”, objavljena fotografija na kojoj joj je srebro oko vrata.

– Uhuuuuuu. Još ne vjerujem – kazala je u startu naša Sandra Jadek, žena koja je “iz ničega stvorila sve”. Kolači su joj nekada bili samo hobi, ali i strast. A ona je tu strast pretvorila u čudo neviđeno. Ona je filmska priča.

85202338 3242343379127222 2897783132889546752 n Custom
foto: facebook

– Nije bilo lako. Stradao mi je gležanj desne noge… Boljelo je, ali, nije olimpijada svaki dan…

Ta hrabra žena, rodom iz Donjih Meljana, u kojem je očito “zrak nešto drukčiji, jer iz tog malenog naselja blizu Slatine dolazi i hrvatski nositelj Michelin zvijezde, još jedan gastronomski genijalac – Goran Kočiš, stisnula je zube. Sve te godine koje su iza nje, skupile su se u ono što je stvarala pred strogim okom članova žirija.

– Nastupila sam sa sličnom ponudom kao i Luxembourgu gdje sam osvojila broncu na Svjetskom kupu. Bilo je tu petit four, četiri vrste deserta u kategoriji “Slastičarska umjetnost”… Jedan se zvao hedonistička kruška, bila je tu i jesenska rapsodija. Namirnice su bile naše, domaće. Med, orah, lješnjaci, kesten, kupina, bundeva, šljiva, jabuka… Kada su prozvali moje ime… Ma, ne može se to opisati – zaključila je Sandra Jadek.

sandra2 Custom
foto: facebook

U Hrvatsku se kulinarska reprezentacija, koja je osvojila još niz medalja, vraća u četvrtak. Uz našu Sandru je i Dražen Šafar “Crni”, kao predstavnik Virovitičko-podravske županije, koji je u carvingu, osvojio diplomu. Oboje su članovi Udruge kuhara Grada Orahovice, ali i veliki promotori Virovitičko-podravske županije.

– Čestitam vam od srca, kao i cijeloj ekipi – uputio je čestitku virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”580793″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content