Održana godišnja skupština udruge HVIDRA Orahovica: Čuvanje uspomene na poginule branitelje i digniteta Domovinskog rata

U Domu kulture u Zdencima održana je godišnja skupština Udruge HVIDR-a Orahovica kojoj su nazočili zamjenik župana VPŽ Darko Žužak, pročelnica JUO grada Orahovice Marija Šafer, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, predsjednik ZUiČ HVIDR-e i predsjednik odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš, predsjednik UDVDR VPŽ Josip Nemec i mnoštvo predstavnika braniteljskih udruga s područja županije. U sklopu izvješća o radu predsjednik Stjepan Varaždinac naglasio je kako je Udruga i u proteklom razdoblju radila na temeljnim odrednicama svoga Statuta, a to je čuvanje uspomene na poginule i nestale hrvatske branitelje te digniteta Domovinskog rata.

Skupština HVIDR e Orahovica 4– Organizirali smo i sudjelovali smo na nizu obljetnica pogibije naših branitelja sa šireg orahovačkog područja, i tu se moram zahvaliti na svesrdnoj pomoći drugih braniteljskih udruga te Gradu Orahovici i općinama Čačinci, Zdenci i Crnac i Virovitičko-podravskoj županiji. Isto tako sudjelovali na velikim obljetnicama diljem Lijepe Naše od Vukovara do Knina kako bi odali počast svim žrtvama Domovinskog rata i obilježili povijesne datume stvaranja Domovine – pričao je Varaždinac te iznio jednu novost u radu udruge.

Skupština HVIDR e Orahovica 5– Budući da smo mi branitelji sve stariji i potrebna je pomoć mlađe populacije, u sklopu HVIDR-e osnovali smo enigmatsku sekciju s kojom radimo enigmatske radionice i paralelno ih educiramo o Domovinskom ratu – zaključio je Varaždinac.

Skupština HVIDR e Orahovica Stjepan VaraždinacNakon izvješća o radu, financijsko izvješće podnio je Ivan Grgurić, Nadzornog odbora Darko Čunko, Suda časti Miroslav Tot te Odbora za sport Milan Malij te su sva izvješća jednoglasno usvojena. Prezentirajući plan rada za tekuću godinu, predsjednik Varaždinac istaknuo je još jači rad na pomoći hrvatskim braniteljima u ostvarivanju njihovih prava te očuvanju istine o Domovinskom ratu. Čestitku na radu Udruzi uputili su brojni gosti među kojima predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Orahovica Damir Vratković, pročelnica JUO Grada Orahovice Marija Šafer, a potom predsjednik ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš.

Skupština HVIDR e Orahovica 7– Zahvaljujem se članovima HVIDR-e na suradnji sa Županijskom, a posebno tu pohvaljujem sportaše koji su dali veliki obol u osvajanju državnog srebra na ŠNIDORu u Vukovaru. Rak rana svih naših braniteljskih udruga je što se ista imena konstantno pojavljuju i rade. Ja pozivam i sve ostale da se uključe i pomognu u radu, trebamo svačiju pomoć i dobru ideju. Moramo prevazići sve nekakve unutarnje probleme i težiti jedinstvu, da zajedno radimo i svi se zajedno odazivamo na sve obljetnice i ne damo nikome svoju istinu i svoju uspomenu. – rekao je Bubaš. Načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić pohvalio je rad Udruge i čestitao na svim uspješnim aktivnostima.

Skupština HVIDR e Orahovica 8– Lokalne samouprave moraju biti na raspolaganju svim braniteljskim udrugama jer da nije bilo vas dragi branitelji, danas ne bi bilo niti nas. Moja želja je da branitelji i dalje , kao u Domovinskom ratu, djeluju zajedno, a mi ćemo pomoći koliko možemo da zajedno potvrdimo vrijednost i očuvamo istinu Domovinskog rata – rekao je Durmić. Zamjenik župana Darko Žužak također je odao priznanje Udruzi na svim aktivnostima.

Skupština HVIDR e Orahovica 1– HVIDR-a Orahovica je doista iznimno vrijedna i zato je Županija za njih uvijek tu. Sljedeći mjesec izaći će naš novi natječaj za rad braniteljskih udruga i pozivamo orahovačku HVIDR-u kao i sve ostale braniteljske udruge da se jave, a mi ćemo se potruditi pravilno raspodijeliti ta sredstva. Smatram da svaka udruga mora dobiti podjednako, jedino što treba reći da posebna sredstva odvajamo za Hodočašće Gospi Voćinskoj u organizaciji županijske HVIDR-e. Hvala svim braniteljima koji dolaze na komemoracije i sjećanja jer niti jedno ime poginulog branitelja ne smije biti zaboravljano. Mi ćemo tu također sudjelovati pomažući otvaranju braniteljske spomen sobe u Orahovici koja bi trebala biti otvorena za Orahovačko proljeće ove godine – zaključio je Žužak. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content