Pogledajte kako napreduju radovi na Centru za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici

Tehnološko inovacijski centar i Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici, dva su najvažnija projekta Virovitičko-podravske županije, koja se trenutno provode. Obišli smo radove na Centru za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici, projektu koji se providi s partnerom Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Projektni prijedlog je prijavljen u sklopu ograničenog javnog poziva za dostavu prijedloga razvojnih projekata koji će se u stopostotnom iznosu financirati u okviru provedbe Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema iz nacionalnih sredstava Ministarstva poljoprivrede.

sirana 1Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici, prostirat će se na 1.500 četvorna metra, nudit će se usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka, usluge probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka prema zahtjevu poduzetnika iz mljekarskog sektora; usluge laboratorijskih istraživanja kao i usluge edukacije i stručnog treninga obrtnika i poljoprivrednih gospodarstvenika.

sirana 9– Upravo izgradnjom ovog projekta pomoći ćemo našim stočarima i mljekarima da imaju ovakvu potpornu instituciju koja će im pomoći u razvijanju novih proizvoda. Ovaj Centar bio je želja naših mljekara, ali i mljekara iz susjednih županija i vjerujem da će im pomoći u razvijanju svojih proizvoda – rekao je župan Igor Andrović, naglasivši kako će s Centrom mljekari moći zajedničkim snagama nastupati na tržištu, pregovarati otkupne cijene mlijeka, kao i brojne druge aktivnosti na tržištu. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

sirana 5

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content