S FAKULTETA NA POSAO Osnovali firmu, smjestili se u Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači i krenuli osvajati svijet

E, to se zove priča. Prijatelji su, upoznali su se na Visokoj školi u Virovitici i krenuli u IT svijet. Oni su „tri Domovića i jedan Kocijan“, redom, Karmelo, Mihael i Luka Domović, te Krešimir Kocijan i čine firmu – Top smart company. Karmelo i Krešimir su završili Visoku školu u Virovitici (smjer Menadžment malih i srednjih poduzeća nap.a.), istina, Mihael i Luka nisu, no veže ih ljubav prema istraživanju novih mogućnosti.

– Trenutno radimo aplikaciju za studente u Hrvatskoj. Kroz nju će studenti, na inovativan način, doznati sve relevantne informacije vezano za otvorene natječaje, plaćanje hrane u menzama, mogućnosti kupnje karata za, javni prijevoz, kazalište, kino, prijavu i odjavu ispita. Osim toga, u suradnji s Panonskim drvnim centrom kompetencija radimo na izradi interaktivnog pametnog stola s displejem na dodir. Želja nam je da on bude postavljen u restoranima, kafićima, vrtićima, školama, domovina za starije, ali i javnim površinama, čekaonicama. Zamislite da dođete u restoran i sami si složite sastojke s čime će biti nadjevena vaša pizza – kazuje Karmelo Domović, dok je upoznavao župana Igora Androvića i njegove suradnike sa svojim idejama.

IMG 68381
Foto: K. Toplak

Osim toga, rade i na istraživanju oko područja u kojem pravcu treba krenuti s proizvodnjom organske hrane u Hrvatskoj kao i u Europi. Zahvaljuju se na pomoći i Virovitičko-podravskoj županiji, Općini Pitomača, Poduzetničkom inkubatoru, kao i Visokoj školi Virovitica.

Posjetio ih je i dekan Visoke škole u Virovitici Oliver Jukić i profesor na VŠMTI, Damir Ribić.

– Drago mi je ovdje vidjeti naše studente s Visoke škole u Virovitici, kako razvijaju poduzetničke ideje. Cilj Visoke škole je stvarati nove poduzetnike, nove generacije gospodarstvenika. Poslovne ideje razvijamo na našim kolegijima, a i dvije od tri ovdje predstavljene, su nastale na kolegijima Visoke škole u Virovitici. Cilj nam je usmjeriti mlade prema budućem poduzetničkom životu, uz gotovi poslovni plan s poduzetničkom idejom, ali im i ostati podrška u budućim poduzetničkim pothvatima – naglasio je Damir Ribić. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content