ZAPOČELA OBNOVA VANADISA Opet će biti prostor koji će privlačiti mlade

Kao što je i najavljeno, započela je obnova nekadašnjeg omiljenog okupljališta mladih u središtu grada. Na zgradi Vanadisa započeli su radovi na rekonstrukciji krovišta. Tijekom godine obnovit će se i urediti prostor koji će biti namijenjen mladima u svrhu održavanja raznih manifestacija, kulturno-umjetničkih događanja i koncerata, ali i provođenja slobodnog vremena. Razvojna agencija VTA u travnju prošle godine prijavila je projekt ‘’Uređenje Trga kralja Tomislava i opremanja Vanadisa’’ na Poziv na podnošenje projektnih prijedloga Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. u sklopu kojega bi se, između ostalog, financiralo opremanje objekta.

[g-gallery gid=”578354″]

– Objekt je bio u funkciji od 1995. do 2005. godine te je imao važnu društvenu ulogu mnogim generacijama i svakodnevno je nudio brojne sadržaje. Tako će biti i ubuduće. Cilj je vratiti ovaj objekt u funkciju, mladima osigurati prostor koji će nuditi sadržaje sukladno njihovom području interesa i provođenja slobodnog vremena. Jer, Vanadis je uvijek bio mjesto okupljanja mladih, a tako će biti i ubuduće samo s novim, bogatijim i raznolikijim sadržajima – ističe gradonačelnik Ivica Kirin.

vanadis radovi 1Zahvaljujući našim vjernim čitateljima, došli smo do starih fotki Vanadisa, pa zavirite u galeriju, možda se i pronađete. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content