Zbog neslaganja s cijenom za odrađeni posao, muškarac (40) “prisvojio” priključne strojeve i sjeme konoplje, intervenirala policija

U Policijskoj postaji Pitomača, 20. veljače, 27-godišnjak i njegov 24-godišnji brat podnijeli su kaznenu prijavu protiv 40-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela utaje.

– Naime, 40-godišnjaka su prijavili jer je sukladno predhodnom dogovoru s 27-godišnjakom uslužno obrađivao njihovo poljoprivredno zemljište tijekom 2019. godine, koristeći pritom priključne strojeve obojice braće, a nakon završenih radova, 40-godišnjak je 4 priključna stroja odvezao u svoje obiteljsko dvorište, koje je odbijao vratiti do dana prijave, isto kao i dvije tone sjemena industrijske konoplje, koje je 27-godišnjak kod istog pohranio na čuvanje. Razlog ne vraćanja strojeva je što se 40-godišnjak ne slaže s cijenom za isporučenu uslugu te cijenom za predanu konoplju. Pričinjena materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 195.000 kuna – stoji u policijskom priopćenju.

U ponedjeljak, 24. veljače, provedeno je ispitivanje 40-godišnjaka, nakon čega mu je policija oduzela poljoprivredne strojeve i sjeme konoplje i vratila ih vlasnicima. Slijedi posebno izvješće ODO Virovitica. (www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content