FOTO Fantastična kup utakmica na Školskom vrtu: Hat-trick Palčića i visoka pobjeda Vinakovog Bratstva nad favoriziranim Rezovcem

Danas (nedjelja) su odigrane utakmice 4. kola Županijskog nogometnog kupa, a jedna od najzanimljivijih odigrana je na Školskom vrtu u Gornjem Bazju, gdje su se susrela dva županijska prvoligaša, domaće Bratstvo i Rezovac.

Rezovcu, koji se okitio titulom jesenskog prvaka bio je ovo drugi ovosezonski dolazak na Školski vrt. Prvi ogled, u 9. kolu 1. županijske lige bio je daleko neizvjesniji od ovog današnjeg, a završio je remijem 2:2.

IMG 2675 Custom

Domaći strateg Elvis Vinak izveo je na teren postavu s kojom je odigrao nekoliko pripremnih utakmica, a promjena je bila jedino na vratima. Ponovno je između vratnica bio Leo Franjić, što u pripremnom periodu nije bio slučaj, pa su se na toj poziciji izmjenjivali igrači Ivanković i Pšihistal.

U prvom dijelu igralo se uglavnom na sredini terena, ali domaća momčad je bila dominantnija, ofenzivnija, što je ubrzo urodilo plodom. Iz jednog “skraćenog” kornera, na asistenciju Mateja Vinaka glavom je pogodio Gabrijel Palčić i podigao na noge brojne domaće navijače. Rezovac je imao nekoliko svojih prigoda (dvije vratnice), ali lopta nije htjela u gol. Najbliži pogotku bio je vrlo raspoloženi Mario Nreca. A onda stara nogometna, kad ne zabiješ, primiš. Sličan scenarij kao i kod prvog gola, ponovno je egzekutor bio Palčić, ovog puta na asistenciju Kristijana Mrazovića nakon jedne uigrane akcije iz kornera.

IMG 2678 Custom

Nakon 2:0 u prvom dijelu, nastavak je donio nešto okomitiju igru gostujućeg sastava, kojeg je strateg Stipe Rebić razbudio za vrijeme desetominutne stanke, pa su Rezovčani počeli igrati bolje, ali bez onih pravih šansi za pogodak. I onda, nakon jednog solo prodora Ivana Krznarića, Rebićeva momčad smanjuje na 2:1. S druge strane nekoliko sjajnih pokušaja imali su Holec i Palčić, ali iskazao se gostujući vratar Marko Doppler. Dvadesetak minuta prije kraja, nadu gostujućim navijačima Krticama i Risovima ugasio je Bruno Topolovčan iz kaznenog udarca, a za taj se scenarij “pobrinuo” Toni Topić nakon jednog oštrog starta. Glavni sudac Culej nije dvojio i odmah je pokazao na bijelu točku, a Topića nagradio crvenim kartonom (drugi žuti).

IMG 2716 Custom

Do kraja utakmice vidjeli smo još jedan pogodak u Dopplerovoj mreži, a ponovno je strijelac bio danas najbolji pojedinac na terenu, Gabrijel Palčić nakon jedne solo akcije i tako s hat-trickom te iznudom za penal definitivno zaslužio epitet igrača utakmice. Treći pogodak postigao ja nakon solo akcije.

Za razliku od pripremnih utakmica, u kojima su obje momčadi bile igrom prilično neuvjerljive (iako je Bratstvo pobijedilo čak i Viroviticu na domaćem terenu), danas jedna druga dimenzija Vinakove momčadi, koja će se zasigurno uključiti u borbu za naslov prvaka 1. ŽNL gdje upravo za vodećim Rezovcem zaostaje šest bodova.

-Čestitam dečkima na odličnoj utakmici, odradili su sve ono što smo dogovorili u svlačionici. Naravno, imali smo nekoliko rupa u igri tijekom 90 minuta, koje ćemo nastojati popraviti do početka prvenstva, ali zadovoljan sam visokom pobjedom i vrlo dobrom igrom i ovo nam je veliki vjetar u leđa – vidno sretan bio je domaći stručnjak Vinak.

IMG 2721 Custom

Iz rezovačkog tabora poručili su da je ova lekcija stigla u pravom trenutku i čestitali protivniku na zasluženoj pobjedi. Strategu Stipi Rebiću nakon analize poraza u Kup utakmici ostaje još malo vremena do početka prvenstva, kako bi pripremio momčad za nastavak teške borbe na prvoligaškim travnjacima, u koju kreće u proljetni dio prvenstva s liderske pozicije.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”583778″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content