FOTO Kod Dvorca Janković završeno postavljanje betonskih opločnika, Suhopolje dobilo novu vizuru

Nakon što su kroz projekt Virovitičko-podravske županije, te sufinanciranjem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije uređene staze unutar perivoja u parku kod Dvorca Janković u Suhopolju, čime je popločeno 2830 metara staza koje će omogućiti lakši i bolji pristup posjetiteljima perivoja i Dvorca Janković, uz bolju i lakšu pristupačnosti za same stanovnike Suhopolja (vrijednost ukupne investicije je bila 622.042,50 kuna, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 367.005,07 kuna nap.a.), završeni su i radovi kojima je postavljen završni sloj od betonskih opločnika za kolni promet, pristup vatrogasnog vozila na lokaciji Parka Suhopolje kod Dvorca Janković.

IMG 0075
Foto: K. Toplak

Time se omogućilo nesmetano kretanje povijesnim perivojem u kojemu je Dvorac Janković smješten i s kojim čini nedjeljivu pejzažno-graditeljsku cjelinu. Ovako uređen okoliš Dvorca Janković u Suhopolju obišao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svog zamjenika Marija Klementa, načelnika Općine Suhopolje Sinišu Horvata, te voditelja Odsjeka za gospodarstvo i komunalne poslove Općine Suhopolje Dražena Čimina.
Ovaj projekt Virovitičko-podravske županije sufinanciralo je Ministarstvo turizma kroz projekt za projekt „Čudesan svijet grofa Jankovića“, ukupne vrijednosti 935.734,38 kuna, od čega su bespovratna sredstva Ministarstva turizma iznosila 480.000 kuna. Projektom se multimedijom opremio Centar za posjetitelje Dvorac Janković, postavljena oprema za virtualnu stvarnost (video igre i aplikacije) te su obavljeni navedeni radovi kod Dvorca Janković. (vpz.hr)

IMG 0182
Foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content