Gradska organizacija HSS-a Virovitica o koronavirusu: Uputili apel vlasnicima javnih objekata da pojačaju higijenske uvjete

Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Virovitica objavila je priopćenje za javnost vezano uz pojavu i širenje koronavirusa u Hrvatskoj. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Imajući u vidu činjenicu da je corona virus sve prisutniji u Hrvatskoj, neminovno je da se pojavi i kod nas u Virovitici. Duboko svjesni da je preventiva najbolji oblik borbe protiv virusa, apeliramo na sve vlasnike caffe barova, noćnih klubova i ostalih javnih objekata gdje se zadržava mahom mlađa populacija, da pojačaju higijenske uvjete, iznad minimalnih uvjeta u svojim objektima, kako bi što učinkovitije spriječili pojavu virusa.

Prateći vijesti u Hrvatskoj, razočarani smo činjenicom da u pojedinim školama nema ni osnovnih higijenskih sredstava za čišćenje i dezinfekciju.

Apeliramo stoga na našeg gradonačelnika, g. Ivicu Kirina, da osobno obiđe sve naše škole, vrtiće i domove i osobno se uvjeri u stanje sredstava za higijenu u svim školskim i predškolskim ustanovama.

Predlažemo da iz pričuve gradskog proračuna izdvojimo dodatna novčana sredstva i  pojačamo, ne samo osobnu higijenu u sanitarnim čvorovima, već i spremačicama u zaštiti i prevenciji šireg okruženja u školskim i predškolskim prostorima, odnosno, veći ciklus dezinfekcije i prevencije.

Mi u HSS-u mislimo da se sredstva za pojačanu higijenu i prevenciju mogu i moraju  izdvojiti, jer se radi o našoj najmlađoj populaciji koja je najviše izložena corona virusu.”

(GO HSS Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content