Održana sjednica Nadzornog odbora Hrvatske zajednice županija, nazočio joj zamjenik župana VPŽ Marija Klementa

Sjednica Nadzornog odbora Hrvatske zajednice županija održana je 5. ožujka 2020. godine. Predsjednik i članovi Nadzornog odbora obavili su uvid u financijsko izvješće za 2019. godinu, izvješće o radu za prethodnu godinu te financijski plan za 2020. godinu. Upoznati su i s planom rada za 2020. godinu, njegovom dinamikom ostvarivanja, ali i s vizijom razvoja Hrvatske zajednice županija kroz duže razdoblje. Zaključeno je da je financijsko izvješće za 2019. sastavljeno u skladu s računovodstvenim sustavom za neprofitne organizacije te da je u propisanom roku dostavljeno FINI za potrebe Ministarstva financija.

nadzni

Članovi odbora istaknuli su da je Hrvatska zajednica županija postala partner središnjim državnim tijelima u provedbi aktivnosti vezanih za pitanja lokalne i regionalne samouprave te snažan dionik u javnom dijalogu. Članovi Nadzornog odbora raspravljali su o budućim aktivnostima Hrvatske zajednice županija i planovima aktivnosti koje su provele i planiraju provesti stručne radne skupine Zajednice. Predsjednik Nadzornog odbora Ratimir Ljubić pohvalio je napore koje je Hrvatska zajednica županija uložila razvoj međunarodne suradnje, s obzirom na projekte koje provodi s Uredom Europskog parlamenta i Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Članovi Nadzornog odbora su Ratimir Ljubić, predsjednik (zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije); Marijo Klement, član (zamjenik župana Virovitičko-podravske županije); Šime Vicković, član (zamjenik župana Zadarske županije). (hrvzz.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content