RASPAD SISTEMA Navijači Barcelone i Napolija uskraćeni za veliku utakmicu; na dvoboj PSG-a i Borussije smiju tek odabrani novinari

Španjolsko ministarstvo zdravstva objavilo je kako se utakmice u kojima se očekuje dolazak navijača iz područja označenih kao visokorizična kada je u pitanju koronavirus moraju održavati bez gledatelja – piše tportal.hr

Dvoboji Barcelona – Napoli i Paris SG – Borussia Dortmund druga su i treća utakmica Lige prvaka koja će se igrati bez gledatelja, nakon što su jučer (utorak) pred praznim tribinama igrali Valencia i Atalanta.

Prva utakmica između Napolija i Barcelone u Napulju okončana je rezultatom 1:1. Inače, za dvoboj PSG-a i Borussije ograničen je i pristup medijskim kućama. Francuski prvak u utorak je objavio kako će pristup stadionu Parku prinčeva za uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka protiv Borussije iz Dortmunda, koji se igra u danas, imati samo pet medijskih kuća koja drže prava prijenosa, a koje će odabrati UEFA.

sn1

Još u ponedjeljak je pariška policija objavila kako se utakmica PSG – Borussia mora igrati bez gledatelja zbog opasnosti od širenja koronavirusa, a francuska je vlada donijela odluku kako se do 15. travnja zabranjuju javna okupljanja s više od tisuću osoba. Iz pariškog su kluba dodali kako neće biti održane konferencije za medije kako prije, tako i poslije utakmice. U prvoj utakmici u Dortmundu Borussia je pobijedila 2:1.

Hoće li epidemija koronavirusa utjecati i na održavanje najvećeg nogometnog spektakla ove godine? Talijanski Tuttosport prvi je objavio kako postoji ozbiljna mogućnost odgode Europskog nogometnog prvenstva, i to za godinu dana. Povijesno prvenstvo koje bi se trebalo održati u 12 europskih gradova uključujući i Rim, koji je trenutno najteže pogođen epidemijom od svih gradova domaćina, moglo bi, po pisanju talijanskog dnevnika, biti odgođeno do sljedećeg ljeta (umjesto planiranog termina od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine).

(tportal.hr, SN)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content