SHVATILI OZBILJNOST SITUACIJE Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica: Pohvale najrizičnijoj skupini stanovnika na odgovornom ponašanju

Prema uputama Stožera civilne zaštite RH, izuzetno je važno spriječiti širenje pandemije koronavirusa među starijim osobama i kroničnim bolesnicima, jer spadaju u najrizičniju skupinu stanovnika. Odgovorno ponašanje starijih i kronično bolesnih osoba iznimno je važno u sprječavanju širenja pandemije koronavirusa.

U svrhu pomoći starim i kronično bolesnim osobama, GDCK Virovitica uvelo je SOS telefon za starije koji je dežuran 24 sata, na kojem je moguće zatražiti dostavu lijekova i namirnica. Od uvođenja SOS telefona, GDCK Virovitica zaprimilo je veći broj poziva starijih i kronično bolesnih osoba s područja djelovanja GDCK-a, odnosno grada Virovitice i općina: Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica.

-Do danas su naši volonteri i djelatnici obavili ukupno 162 dostave namirnica i lijekova, od kojih su se 84 dostave odnosile na namirnice, 53 dostave odnosile su se na lijekove, a 25 osoba je tražilo dostavu i lijekova i namirnica. Ovim putem se zahvaljujemo starijim i kronično bolesnim osobama, jer su ozbiljno shvatili trenutno stanje i na naše telefone se zaista javljaju samo oni kojima je potrebna naša pomoć, odnosno nabavka nužnih lijekova i namirnica – poručuju iz GDCK Virovitica.

(www.icv.hr, GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content