Sjeverna Makedonija i ove će se godine predstaviti na jubilarnom 25. Viroexpu

blank

Sjeverna Makedonija i ove će se godine predstaviti na Viroexpu, a na sajmu sudjeluje od 2010., a 2011.godine je bila i Zemlja partner sajma. Ukupna robna razmjena Virovitičko-podravske županije i Sjeverne Makedonije u 2018. godini iznosila je 61,4 mil. Kn. Izvoz je iznosio 43,3 milijuna kuna, a uvoz 18,1 mil. Kn. Ostvaren je suficit u robnoj razmjeni od 25,2 mil. kn.

Uz Vladu RH, pokrovitelji 25. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Viroexpo 2020., koji će se u Virovitici održavati od 13. do 15. ožujka bit će i: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Na sajmu će izlagati izlagači iz 27 zemalja, na 6.200 četvornih metara zatvorenog, te 10.000 četvornih metara otvorenog izložbenog prostora.

Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 25. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Savezna Republika Njemačka, a Županija partner Koprivničko-križevačka županija. Ove godine “sponzori sajma su” i RBA Raiffeisenbank Hrvatska, te Pivovara Daruvar. (www.vpz.hr, HGK ŽK Virovitica, foto: M. Rođak)