U Mjesnom domu u Golom Brdu održana skupština NK “Podgorje”: Naglasak na radu s mladima i suradnji s Krivim Putem

Zbog energetske obnove Mjesnog doma u Podgorju, redovna izvještajna skupština Nogometnog kluba “Podgorje” održana je u Mjesnom domu u susjednom Golom Brdu.

Dom je bio dobro popunjen. Uz brojne goste skupštini je nazočilo gotovo osamdeset članova kluba. Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Josip Đureš, koji je nakon izbora radnih tijela pročitao izvješće o radu u proteklih godinu dana. Seniorska momčad se natječe u 2. županijskoj ligi Zapad, gdje je proljetos zauzela drugo, a jesenas šesto mjesto.

Uz seniore u klubu radi selekcija juniora i pionira, koji se uspješno natječu u županijskim ligama. Pioniri su u proljetnom dijelu igrali ligu U-10, a od jeseni se uključili u ligu U-11. U klubu će se i dalje, unatoč malom broju djece, stavljati naglasak na radu s mlađim uzrastima. Klub ima odličnu podršku Mjesnog odbora i Društva za sport i rekreaciju Podgorje.

IMG 2048 Custom

Financijsko izvješće je pročitala klupska tajnica Helena Bukvić, dok je izvješće nadzornog odbora podnio Mateo Jurković. U planu rada za ovu godinu Josip Đureš potencirao je nekoliko točaka. Uz redovno natjecanje u seniorskom, juniorskom i pionirskom uzrastu klub nastavlja održavati svakogodišnju suradnju s klubom Bunjevac – Gavran iz Krivog Puta, odakle potječu brojni žitelji Podgorja.

Prošle godine momčad iz Krivog Puta je bila u Podgorju, dok ove godine Podgorje putuje u Krivi Put. Do prošle godine klub je organizirao dva memorijalna turnira: za juniore Goran Cvijanović i seniorski turnir “Cah – Novak – Krmpotić – Zec”. Uprava kluba je dogovorila da se ove godine organizira samo jedan memorijalni turnir i to u seniorskoj konkurenciji koji će se zvati “Cah – Novak – Krmpotić – Zec -Cvijanović”, s čime se suglasila i obitelj tragično preminulog Gorana Cvijanovića.

IMG 2039 Custom

-Za iduću sezonu još ne znamo u kojoj će se ligi natjecati naši seniori, da li u dosadašnjoj 2. županijskoj ligi Zapad ili najavljenoj jedinstvenoj 2. županijskoj nogometnoj ligi, o čemu će nam sigurno više reći predstavnik Županijskog nogometnog saveza Tihomir Majstorović – zaključio je Đureš.

Skupštinu su pozdravili predsjednici susjednih klubova Sveti Đurađ Ivan Ćavarušić i Sokola iz Milanovca Miroslav Feketija te predstavnik Rezovca Zdravko Lefler. U ime Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića skupštinu je pozdravio Bojan Mijok, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu. Damir Marenić, zamjenik virovitičkog gradonačelnika u pozdravnoj riječi je naglasio:

IMG 2115 Custom

-U Podgorju je jaka sinergija u raduMjesnog odbora, nogometnog Kluba i ostalih udruga, što daje izvrsne rezultate u djelovanju svih tih udruga.

Predstavnik Županijskog nogometnog saveza, član izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza, disciplinski sudac županijskih nogometnih liga i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović, uz pozdrav skupštini, odgovorio domaćem predsjedniku Đurešu.

IMG 2099 Custom

-Izvršni odbor Županijskog nogometnog saveza donio je ljetos odluku da se od iduće sezone krene s jedinstvenom 2. županijskom nogometnom ligom. Međutim ta odluka nije ultimativna. Savez će prihvatiti sugestije klubova. Ako većina klubova ne bude zainteresirana za novi ustroj s jedinstvenom 2. ligom ostat će dosadašnja koncepcija natjecanja s dvije 2. županijske lige – zaključio je Majstorović.

Na kraju skupštine predsjednik kluba Josip Đureš se zahvalio na ukazanom gostoprimstvu Mjesnom odboru Golo Brdo i njegovom predsjedniku Josipu Blaževiću.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”582851″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content