Dr. Venus: Supružnici prolaze završno testiranje, ako nalazi budu negativni u četvrtak će se moći vratiti na radno mjesto

Budući da u srijedu za supružnike koji su jedini oboljeli od koronavirusa Covid-19 na našem području istječe punih 28 dana od prve pojave simptoma bolesti, oni bi se već u četvrtak,  ako novi nalazi na Covid-19 budu negativni, mogli vratiti na svoje radno mjesto.

Dr. Miroslav Venus, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Sv. Rok i predsjednik Hrvatskog epidemiološkog društva istaknuo je kako će supružnici danas (ponedjeljak) proći završno testiranje.

– Sutra (utorak) navečer bismo trebali imati rezultate. Njihove kliničke slike su od samog početka bile blage, nisu bili hospitalizirani i oboje su proveli liječenje i samoizolaciju u svojoj kući te su klinički ozdravili. S obzirom da žive sa još dvije osobe u kućanstvu, sve ćemo testirati kako bi bili što sigurniji prije povratka u normalnu rutinu.

Ako sve bude kao što pretpostavljamo, dakle, da nalazi stignu negativni, oni se u četvrtak slobodno mogu vratiti na svoje radno mjesto. Smatra se da su zdravi, izliječeni te da nisu zarazni za okolinu – rekao je dr. Venus, izrazivši nadu da će ova povoljna epidemiološka situacija na našem području potrajati i da će broj od samo dva oboljela ostati do samog kraja.

Zahvalio je svima koji odgovornim ponašanjem i pridržavanjem mjera doprinose ovim rezultatima i zaštiti vlastitog života, ali i svih oko sebe. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content