Ministar Božinović: Odluku o otvaranju tržnica Nacionalni stožer možda će donijeti već sutra

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će odluku o otvaranju tržnica Nacionalni stožer civilne zaštite donijeti možda već sutra.

– Traju sastanci s lokalnim stožerima civilne zaštite i udrugama gradova i općina i kada dobijemo povratnu informacije o tome koje su mjere poduzete, odluka o otvaranju tržnica će biti objavljena, očekujem da to može biti već i sutra – kazao je Božinović predstavljajući Saboru paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica, vozačkih dozvola, oružnih listova i putovnica.

Odgovarajući na upite zastupnika Božinović je izvijestio da je do jutros izdano 520 tisuća e-propusnica te istaknuo kako linearan, a ne eksponencijalan rast broja zaražanih koronavirusom pokazuje da je situacija pod kontrolom.

– Vlada i premijer su među prvima detektirali da se nešto događa u Kini i onda i danas bilo je previše nepoznanica da bi se moglo govoriti o tome hoće li doći u Europu. No činjenica je da se razgovaralo i da nas ova epidemija nije iznenadila u odnosu na neke druge države – kazao je Božinović. (hrt.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content