Ministarstvo poljoprivrede doniralo Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica 370 kilograma mliječnih proizvoda

Ministarstvo poljoprivrede nastavlja s otkupom i doniranjem mliječnih proizvoda na temelju Odluke o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih koronavirusom.

Do danas su mjeru koristile tri mljekare koje otkupljuju mlijeko od oko 400 proizvođača mlijeka, a podijeljeno je oko 80 tona mliječnih proizvoda potrebitima. Proizvodi su podijeljeni na 54 registrirana posrednika u doniranju hrane koji pružaju usluge socijalne samoposluge, pučke kuhinje te općenito podjele hrane osobama u potrebi, među kojima je i Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica i koje je zahvaljujući donaciji Ministarstva poljoprivrede dobilo 370 kilograma mliječnih proizvoda u vrijednosti od 4.500 kuna, što nam je potvrdila i ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac.

-Dobili smo dopis iz Ministarstva poljoprivrede RH gdje je bio upit da li smo zainteresirani za takav vid pomoći. Mi smo naravno odgovorili pozitivno i nedugo poslije, stigli su i mliječni proizvodi, a radi se o polumasnom siru, tekućem jogurtu i kiselom vrhnju koji su podijeljeni korisnicima Pučke kuhinje Gradskog društva Crvenog križa Virovitica – rekla nam je ravnateljica Željka Grahovac, zahvalivši Ministarstvu poljoprivrede što je prepoznalo potrebe institucija koje pomažu ljudima u potrebi, kakvo je i virovitičko Gradsko društvo Crvenog križa.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content