Ministarstvo poljoprivrede od malih proizvođača otkupilo 20 tona mliječnih proizvoda i doniralo ih potrebitima

Ministarstvo poljoprivrede je započelo s provedbom Odluke o provedbi privremene izvanredne mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, koja uključuje otkup mliječnih proizvoda od malih mljekara i njihovo doniranje potrebitima.

Do jučer (petak) je podijeljeno oko 20 tona mliječnih proizvoda, jogurta, svježeg sira i kiselog vrhnja koje je kao tržne viškove prijavila Udruga malih mljekara. Proizvodi su podijeljeni na 20 registriranih posrednika u doniranju hrane koji pružaju usluge socijalne samoposluge, pučke kuhinje te općenito podjele hrane osobama u potrebi, među kojima je i virovitičko Gradsko društvo Crvenog križa. Ova mjera, vrijedna 2,5 milijuna kuna, ima višestruki učinak – pomaže se malim mljekarama u prodaji nastalih viškova kako bi mogli kontinuirano nastaviti s proizvodnjom, proizvođači mlijeka na svojim farmama nesmetano nastavljaju proizvodnju i predaju mlijeko u mljekare, i na kraju, omogućava se podjela visokokvalitetne domaće hrane osobama u potrebi.

Provedba mjere se nastavlja, a detaljne informacije o ovoj mjeri i načinu podnošenje zahtjeva možete pronaći na poveznici.

(www.icv.hr, poljoprivreda.gov.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content