PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA Šesnaest klubova osvojilo naslov prvaka: Suhopolju pet, Papuka tri naslova

Nogometne lige na županijskoj razini igraju se već 27 sezona. U proteklih 26 sezona 16 klubova je osvajalo naslov prvaka.

Najviše osvojenih naslova imaju nogometaši Suhopolja i to zahvaljujući što su protekle četiri sezone bili gotovo neprikosnoveni, a nisu se odlučili za ulazak u viši rang natjecanja. Grofovi su ukupno osvojili pet naslova.

Tri naslova pripala su orahovačkom Papuku, od čega jedan nakon “majstorice” sa susjednom Mladosti iz Čačinaca u ljeto 2000. godine. Po dva naslova su osvojili Virovitica, Slatina, Lukač i Turanovac.

Deset klubova do sada je po jednom osvojilo naslov prvaka u 1. županijskoj nogometnoj ligi, a to su bili: TVIN, Pitomača, Omladinac iz Korije, Mikleuš, Gradina, Voćin, Mladost iz Čačinaca, Munja iz Velikog Rastovca, Bratstvo iz Gornjeg Bazja i Rezovac.

Bilo je sezona kada su pojedine momčadi dominirale od prvog do posljednjeg kola, ali i uzbudljivih završnica, kada je pobjednik odlučen u posljednjem kolu, pa čak i nakon kraja sezone. Opširnije o najuzbudljivijim sezonama pisati ćemo idućih dana.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content