Sistematski pregled hrvatskih branitelja u OB Virovitica zbog pandemije koronavirusa prolongiran do daljnjega

Pandemija koronavirusa u znatnoj je mjeri utjecala i na aktivnosti vezane uz braniteljsku populaciju. Tako je pomaknut i termin sistematskog liječničkog pregleda hrvatskih branitelja koji je u Općoj bolnici Virovitica trebao započeti 2. travnja. Pojašnjenja u svezi toga mogu se dobiti u Područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici, pa smo se i uputili tamo gdje je nam je informaciju o tome “iz prve ruke” dao viši stručni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja Područne jedinice Virovitica Anto Krišto, koji nam je na početku našeg razgovora otkrio da branitelji postavljaju upit na tu temu, odnosno kada će početi sistematski liječnički pregledi.

-Kao što je i objavljeno u mjesecu ožujku, početak sistematskih liječničkih pregleda hrvatskih branitelja u Općoj bolnici Virovitica trebao je započeti 2. travnja. S obzirom da je odluka Stožera Civilne zaštite bila jasna, a u ovom slučaju odnosila se na rad medicinskih ustanova, sistematski liječnički pregledi hrvatskih branitelja u Općoj bolnici Virovitica odgođeni su do daljnjega, a o tome kada će započeti, svih hrvatski branitelji bit će pravovremeno obavješteni – naglasio je Anto Krišto koji je napomenuo da se za pregled dosad javilo oko 350 hrvatskih branitelja, a prostora ima još za njih 250.

Prema planu Opće bolnice Virovitica ove je godine planirano da sistematskom liječničkom pregledu pristupi oko 600 hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata iz naše županije, a to će se i realizirati čim to ova novonastala situacija dopusti.

-Na žalost to ne ovisi o Ministarstvu hrvatskih branitelja i Općoj bolnici Virovitica s kojom imamo tradicionalno dobru suradnju, nego o odluci Stožera Civilne zaštite. Ovo vrijeme valja iskoristiti za prijavu hrvatskih branitelja za preglede, jer kao što sam rekao, možemo primiti još 250 prijava. Svi zainteresirani hrvatski branitelji potrebne informacije mogu dobiti putem poziva na telefonski broj naše Područne jedinice 033 800-867. Ovim putem još jednom pozivam hrvatske branitelje da se odazovu ovom pozivu jer preventivni sistematski pregled imaju za cilj što ranije otkrivanje onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti – napomenuo je viši stručni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja Područne jedinice Virovitica Anto Krišto.

(www.icv.hr, bs, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content