Važna obavijest za maturante: Gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete, neće se nalaziti u ispitima državne mature

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas (utorak) se obratila maturantima putem Facebooka te ih obavijestila kako se u obveznim predmetima na maturi ove godine neće naći gradivo drugog polugodišta 4. razreda. Nakon što su ovu školsku godine obilježili dugotrajni štrajk u prosvjeti i obustava nastave u učionicama zbog epidemije koronavirusa, mnogo je neizvjesnosti bilo upravo oko provedbe ispita zrelosti.

– Drage maturantice i maturanti, svjesna sam izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici. Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature. Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku – poručila je ministrica.

Međutim, ministrica Divjak prošli je tjedan, piše Jutarnji list, maturante izvijestila kako će se ovogodišnja matura, naravno ako to dozvoli epidemiološka situacija, ipak polagati u predviđenom lipanjskom roku, s tim da će se obvezni ispiti pisati od 8. do 29. lipnja, dok će se o potrebi pisanja svih izbornih predmeta Ministarstvo obrazovanja usuglašavati s dekanima fakulteta i Rektorskim zborom. Termini ispita mature trebali bi biti poznati u prvoj polovici svibnja.


(www.icv.hr, jutarnji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content