FOTO Nakon popuštanja mjera AK Virovitica prvi krenuo s treninzima: Kraljica sportova otvorila sportske terene u Virovitici

Atletska staza u nekadašnjoj virovitičkoj vojarni ni u vrijeme najveće ugroze koronavirusom nije bila pusta. Iako je na njoj bilo strogo zabranjeno organizirano treniranje, svakodnevno su dolazili pojedinci koji su “odrađivali” svoje individualne treninge.

Među njima je bilo rekreativaca, ali i sportaša koji se nisu željeli “zapustiti”. Svatko od njih je bio svjestan dvije stvari: s jedne strane da moraju održavati socijalnu distancu, a s druge da će izgubljene dane treninga kasnije teško nadoknaditi. Provođenje odluke o nekorištenju staze i ostalih terena za grupne treninge više puta dnevno kontrolirali su policajci i pripadnici Stožera civilne zaštite grada Virovitice.

IMG 4012 Custom

Početkom tjedna, u trećoj fazi ublažavanja mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite donesena je odluka o mogućnosti organizacije grupnih treninga u grupama do 40 osoba za sve sportaše, uz primjenu svih mjera osobne zaštite.

U Atletskom klubu Virovitica tu odluku dočekali su u “niskom startu”. Desetak dana su se organizacijski pripremali za trenutak kada će moći krenuti s treninzima. U nedjelju, u klupskoj Facebook grupi objavljen je raspored treninga za ovaj tjedan. Atletičari su podijeljeni u dva termina i tri grupe. U prvom terminu od 18 do 18,45 trenirali su najmlađi, a u drugom, od 19 do 20 sati svi ostali. Podijeljeni su u dvije grupe, s dva trenera.

IMG 4019 Custom

Prije svih na teren su došli predsjednica Jasna Mišnić -Rakijašić i dva trenera: Hrvoje Žunec i Hrvoje Reder. Pripremili su sve potrebno za održavanje treninga. Nakon košnje trave, uređeni su traktovi za ulazak i izlazak s terena s neizostavnim mjestima za dezinfekciju ruku. Postavljeni su panoi sa svim uputstvima i upozorenjima. Na kraju je napravljena dezinfekcija opreme za treniranje.

DISCIPLINIRANI NAJMLAĐI ATLETIČARI

Uz teren su se postepeno počeli okupljati najmlađi atletičari. Trener Reder sve ih je odmah upozoravao da drže potrebnu socijalnu distancu. Poslužio se simboličnom slikom.

-Budite na udaljenosti helikoptera. Svi ispružite ruke i mašite. U tome se ne smijete dodirivati – rekao je.

Nakon dezinfekcije ruku, koju je provodio trener i popisa svih koji su bili na treningu, desetak mališana ušlo je na teren i odradilo trening besprijekorno poštujući propisane mjere zaštite. Kroz igru, kažu, vrijeme je proletjelo.

IMG 4011 Custom

– Ovaj mjesec krećemo s ritmom od tri treninga tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom. Ako bude sve u redu, u lipnju će kolega Špiranec pojačati ritam treninga – istaknuo je trener Žunec.

Pred kraj prvog termina, uz teren su se počeli okupljati stariji atletičari, za trening u drugom terminu. Mnogi od njih se nisu vidjeli od posljednjeg treninga, prije mjera vezanih uz pandemiju koronavirusa. Na samom početku trener Žunec ih je upozorio da ne mogu koristiti klupski kontejner za presvlačenje, već da od kuće moraju doći obučeni za izlazak na teren.

NEIZVJESNA SLUŽBENA SEZONA

Vrlo brzo su bili podijeljeni u svoje uobičajene grupe. Veću i mlađu je preuzeo Hrvoje Žunec, dok je manju i stariju vodio Siniša Špiranec. Nakon uvodnog razgovora, obveznih uputstava i dezinfekcije, mlađa grupa je prva ušla na teren, dok je trener Špiranec sa svojom grupom u razgovoru o budućem radu još jedno kraće vrijeme ostao izvan terena, kako ne bi bilo nepotrebne gužve na ulazu.

Za početno zagrijavanje i razgibavanje obje grupe su koristile nogometni teren. U glavnom dijelu treninga mlađi su koristili nogometni teren, a stariji rub atletske staze. Trener Žunec je više puta upozoravao svoju grupu da se drže potrebne distance.

IMG 4091 Custom

-Neizvjesno je kada će ponovno krenuti službena sezona. Ali mi ćemo svojim radom biti pripravni za njezin nastavak – na kraju nam je rekla predsjednica Jasna Mišnić–Rakijašić.

Izrazi lica svih u klubu su odavala oduševljenje zbog ponovnog početka treninga. Nakon dva-tri treninga svi će usvojiti novi režim rada s poštovanjem svih potrebnih mjera. Po uzoru na Atletski klub, s redovnim aktivnostima krenut će vrlo brzo i drugi sportski kolektivi u gradu i županiji.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”589372″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content