OPĆINA SOPJE Dvanaestero školaraca iz Josipova krenulo u obnovljenu školu

Završetkom energetske obnove zgrade Područne škole u Josipovu, koja se nalazi pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina, stvoreni su bolji uvjeti za boravak djece u učionicama, a danas (utorak) na prigodno održanoj svečanosti škola je stavljena u funkciju.

Uz mještane Josipova  na svečanosti su nazočili saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima Marijem Klementom i Darkom Žužakom, predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, načelnik Općine Sopje Berislav Androš sa zamjenikom Željkom Janečićem, te ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Božica Majhen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Energetskom obnovom školske zgrade u Josipovu, u općini Sopje, obuhvaćeni su radovi zamjene vanjske stolarije, toplinske izolacije stropa prema negrijanom tavanu, toplinske izolacije vanjskih zidova, radovi izvedbe novoga krovišta, te ugradnje energetski učinkovitijeg sustava grijanja i termostatskih radijatorskih ventila.

Sada, nakon završetka projekta, ušteda toplinske energije iznosit će 63,41 posto, bit će smanjena razina štetnih emisija CO2 u okoliš i korisnicima škole će se osigurati kvalitetan prostor te zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada.

Nazočnima na ovoj maloj svečanosti su se obratili ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina Božoica Majhen, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i saborski zastupnik Josip Đakić.

Načelnik Općine Sopje Berislav Androš rekao je kako Josipovo, kao najaktivnije i najmlađe selo u općini, zaslužuje ovakvu suvremeno uređenu školu. Župan Igor Andrović osvrnuo se na županijska ulaganja u izgradnju novih i energetsku obnovu postojećih vrtića, a saborski zastupnik Josip Đakić izrazio je zadovoljstvo što su ispunjeni standardi i sve pretpostavke kako bi dvanaestero djece imalo što bolje uvjete za boravak u ovoj područnoj školi.

Izvođač radova energetske obnove Područne škole Josipovo bila je tvrtka Bistra d.o.o iz Đurđevca, a stručni nadzor provodila je tvrtka KING Art Studio d.o.o. iz Virovitice. Nositelj projekta bila je Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je županijska Agencija za regionalni razvoj VIDRA. Ukupna vrijednost projekta je 514.608,75 kuna, a nepovratna sredstva iznosila su 190.080,20 kuna.

Osim školske zgrade uređeno je i dodatnim novim igralima opremljeno dječje igralište koje se nalazi uz samu školu. (ADF; Fotografije: D. Fišli i K. Toplak)