Škola nogometa općine Lukač ponovno počela s radom: Odaziv polaznika nadmašio očekivanja trenera

Nakon više od dva mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa ponovno su s treninzima počeli polaznici škole nogometa općine Lukač.

Na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju prvog dana došlo je pedesetak mladih nogometašica i nogometaša ne samo s područja općine Lukač već iz okolnih općina pa i iz Virovitice. Nakon početne dezinfekcije svi su ušli na terene.

-Mislio sam da ćemo trening odraditi na malom terenu s umjetnom travom, međutim moji su me nogometaši ugodno iznenadili pa smo trening odradili na pomoćnom terenu, dok je starija grupa trenirala na glavnom terenu – rekao nam je jedan od trenera Robert Špiranec.

IMG 4305 Custom

Polaznike Škole nogometa dočekali su puno bolji uvjeti za rad i treniranje. Završen je novi teren dimenzija 60×40 metara, o obnovljen je travnjak na glavnom terenu.  Na taj način nogometni kompleks u Gornjem Bazju raspolaže s četiri terena te se mogu ispoštovati sve epidemiološke preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Polaznici škole nogometa shodno svom uzrastu bili su na prvom treningu podijeljeni u dvije grupe.

Na djelu djevojčica i dječaka vidjele su se posljedice karantene i boravku u kući. Nakon desetak minuta bio im je potreban odmor. Stoga su treneri Robert Špiranec, Zlatko Vuković i Željko Živković organizirali rad s nizom manjih pauza. No svi su uspjeli odraditi treninge do kraja, koji su uključujući odmore trajali devedesetak minuta. Mališani su bili prezadovoljni što su se ponovno okupili na nogometnom travnjaku.

– Redovito sam s prijateljima biciklirala po cijelom selu pa mi današnji trening nije bio prenaporan – rekla nam je Angelina iz Gornjeg Bazja.

– Nisam puno vježbao u posljednje vrijeme te sam jedva dočekao početak treninga – dometnuo je Ivan iz Terezinog Polja.

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”590369″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content