UPOZORAVAJUĆI PODACI Svaka treća teško ozlijeđena osoba nastradala je na ulicama Virovitice

Od početka ove godine na prometnicama Virovitičko-podravske županije je teško ozlijeđeno 18 osoba, što je čak 6 teško ozlijeđenih osoba više nego u istom periodu prošle godine. Od njih čak su dvije teško ozlijeđene tijekom ovoga tjedna i to u slijetanju vozila s ceste u utorak oko 17,30 sati.

Šest prometnih nesreća s teško ozlijeđenima su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, a 8 prometnih nesreća je uzrokovano upravljanjem vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. Svaka treća teško ozlijeđena osoba je nastradala na ulicama Virovitice, objavila je PU virovitičko-podravska.

– U cilju stabilizacije stanja sigurnosti u prometu policijski službenici će i tijekom predstojećeg vikenda pojačano nadzirati promet, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu – najavili su.

(PU virovitičko-podatke)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content