VODA S KRASTAVCIMA Vaš saveznik u borbi s viškom kilograma koji možete nositi u torbi

Pomaže bubrezima, čisti organizam, dobra je za kosti i mišiće, hidratizira kožu i pomoći će tijelu izgubiti višak kilograma. Nije riječ o još jednoj čarobnoj “piluli za sve”, nego o običnoj čaši vode s krastavcima.

Popularno piće među ljubiteljima zdravog života dobiva sve više pobornika u svijetu zbog jednostavne pripreme, a višestruke koristi za organizam. Krastavac se koristi cijeli, pa je preporuka da nije tretiran pesticidima.

Kako se pripravlja?

Narežite krastavac na kriške (zajedno s korom) i stavite u litru vode. Pustite da odstoji bar pola sata u hladnjaku i vaše je piće spremno.

Pobornici zdravog života ističu kako ovaj napitak može pomoći smanjiti glad, potaknuti izlučivanje viška tekućine iz organizma, pomoći u smanjenju stresa, kod akni i prištića te da pomaže sniziti krvni tlak. Krastavac je inače riznica zdravlja – bogat je vlaknima, ali i kalijem, vitaminima A i C i poznat je i kao prirodni diuretik.

Ovom napitku možete dodati komadiće limuna, jagoda, listiće mente ili neki drugi dodatak po želji. Poslužite ga hladnog. Dakle, ako ste prije ovog članka već narezali krastavac za salatu, dio samo prebacite u čašu i uživajte u njegovom neobičnom, ali djelotvornom okusu.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content