Župan Igor Andrović najavio kako će županija i ove godine stipendirati deficitarna zanimanja

Na sjednici Kolegija načelnika i gradonačelnika VPŽ, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, naglasio je kako će i ove godine Virovitičko-podravska županija sa 500,00 kuna po učeniku, stipendirati deficitarna zanimanja. Osim toga, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Vesna Šerepac, govorila je o Informacije o izradi nacrta prijedloga Mreže osnovnih i srednjih škola na području Virovitičko-podravske županije i upisu učenika u škole.

– U ovom nacrtu nove mreže sudjeluje Virovitičko-podravska županija, Požeška biskupija, Grad Virovitica i Grad Slatina. U ovoj priči su najbitnije smjernice kojih smo se morali pridržavati i strategije znanosti obrazovanja i tehnologije koje je donijela Vlada Republike Hrvatske. Na tom temelju, u prijedlogu smo imali tri bitna cilja. Zadržati postojeće stanje vezano uz broj učenika i razrednih odjela, napraviti racionalnu mrežu vezano uz prijevoz učenika i ono vrlo bitno,  zbog čega smo i koliko smo kroz proteklo vrijeme ulagali u opremu školskog sustava, kako bi nam to bila jedna od bitnih pretpostavki zbog čega zapravo nastavni proces može opstati u školama koje djeluju na području naše županije – rekla je Vesna Šerepac.

vesna serepacPodcrtala je kako će u Prijedlogu nacrta nove Mreže škola imati dvije nove osnovne škole, jednu sa sjedištem u Pitomači, a drugu sa sjedištem u Virovitici. Tiče se to optimizacije pojedine škole, gdje broj učenika prelazi zakonom utvrđeni broj đaka.

Što se tiče upisa u prvi razred osnovne škole, odnosno pregleda za upis u prvi razred, oni se nastavljaju, ali u jednom drugačijem intenzitetu. U školske klupe na jesen bi trebalo sjesti oko 600 prvašića s područja Virovitičko-podravske županije.

– Pregledi se nastavljaju prema svim onim preporukama od 29. travnja donesenih kako od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite, tako i županijskih, odnosno gradskih stožera – istaknula je Šerepac.

Pregledi će se obavljati u zdravstvenoj ustanovi, gdje će se voditi briga kako o zdravoj djeci u ovom slučaju, tako i svima koji koriste usluge Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, istina u smanjenom intenzitetu, a roditelji će dolaziti s dokumentacijom koju će dobiti od liječnika. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content