Dodavanjem samo jedne žlice ovih namirnica u prehranu brže ćete gubiti višak kilograma

Gubite razum jer ne možete izgubiti kilograme? Ne biste se trebali brinuti jer će stres samo pogoršati vaše zdravlje i dovesti do debljanja. Gubitak kilograma za mnoge može biti naporan i stresan zadatak, piše Večernji.hr.

Uz vježbanje, važno je znati koja je pravilna prehrana za gubitak kilograma, ovisno o tipu vašeg tijela. Dodavanjem samo jedne žlice ovih namirnica u prehranu potaknut ćete metabolizam i uravnotežiti šećer, što će dovesti do mršavljenja, prenosi Pinkvilla.

Jabučni ocat

Jabučni ocat povećava osjećaj sitosti, smanjuje vašu želju da jedete između obroka, a njegova sirova, viskozna esencija puna je probiotika koji pomažu probavi, a to vodi i do gubitka kilograma. Octena kiselina pomaže pri uravnoteženju šećera u tijelu. Želite li ga dodati svojoj prehrani, svako jutro popijte jabučni ocat pomiješan s toplom vodom.

Đumbir

Đumbir aktivira tjelesnu termogeničku aktivnost sagorijevanja masti i poboljšava probavu bez truda i napora. Možete popiti šalicu đumbirova čaja ili u jelo dodati žlicu đumbirova praha ili paste.

Lanene sjemenke

Visok udio vlakana u lanenim sjemenkama održava nas sitima satima. Također pomaže u pokretanju metabolizma, pospješuje probavu i regulira aktivnosti crijeva. Svi ti čimbenici povezani su s gubitkom kilograma. Najbolji dio je što se lanene sjemenke mogu dodati u bilo koje jelo jer imaju blag okus. Između ostalog, mogu se dodati u smoothieje, shakeove, jogurt, juhe, salate i voćne sokove.

Chia sjemenke

Jeste li znali da dvije žlice chia sjemenki na dan čine 40 posto potrebnog unosa vlakana? One nas dugo održavaju sitima, aktiviraju metabolizam i reguliraju pokrete crijeva. Također su prepune bjelančevina, što je korisno za mršavljenje i pokretanje metabolizma.

Zeleni čaj

Zeleni čaj odličan je za gubitak viška kilograma. Prepun je nutrijenata i antioksidansa koji poboljšavaju zdravlje te pomažu pri rješavanju nepotrebnih masnoća u tijelu. Samo jedna šalica zelenog čaja dnevno utjecat će na dobro zdravlje i gubitak kilograma.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content