Energetska obnova Doma zdravlja u Suhopolju donijet će uštede i osigurati ugodniji boravak djelatnika i pacijenata

Energetski se obnavlja zgrada Doma zdravlja u Suhopolju. Nositelj projekta energetske obnove je županijski Dom zdravlja, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.157.009,15 kuna, od kojih su 656.702,82 kune bespovratna sredstva iz EU.

– Riječ je o itekako važnom zdanju za mještane, prvenstveno stanovnike starije životne dobi. Vidjeli smo da se usred ove korona pandemije pokazala itekakva potreba za zdravstvenim uslugama i ovo je jedna velika nadogradnja i veliki znak pažnje prema našoj općini – rekao je načelnik općine Siniša Horvat prilikom obilaska radova u pratnji ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesne Bedeković, saborskog zastupnika i predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića, člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša, župana Igora Androvića i njegovih zamjenika Marija Klementa i Darka Žužaka.

IMG 27fb46ef8474523b9255ab6e6ab78905 V

Tijekom projekta, rekonstruirat će se elektroinstalacije, ugraditi LED rasvjeta, poboljšati toplinska zaštita ovojnice zgrade, odnosno vanjska fasada i izolacija krovišta, promijeniti stolarija te sustav grijanja. Zgrada Doma zdravlja u Suhopolju izgrađena je 1987. godine, a njenom energetskom obnovom, smanjit će se potrošnja energije za 72 posto te će prema trenutnom energetskom certifikatu iz razreda G prijeći u C razred.

S energetskim obnovama ambulanti, pa tako i suhopoljske, krenulo se za vrijeme mandata bivšeg ravnatelja županijskog Doma zdravlja, sada člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša.

IMG 6cc25c858ca63295cd47c8f767aabc33 V

– U to vrijeme težnja je bila da se obnove sve ambulante na području županije, tamo gdje se moglo obnoviti tamo se obnovilo, a gdje se procijenilo da je preveliko ulaganje išlo se u pripremu dokumentacije i izgradnju novih. Tada smo uz pomoć Virovitičko-podravske županije detektirali gdje i što treba napraviti te počeli pripremu za projektnu dokumentaciju. Ovo je jedan od projekata koji je prošao cijelu proceduru i sada je u fazi realizacije. Ovi će radovi definitivno smanjiti i troškove održavanja, ali svakako poboljšati uvjete rada za djelatnike te uvjete za boravak svih stanovnika općine Suhopolje – rekao je Fazekaš.

(www.icv.hr, vpz.hr; foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”593662″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content