HVIDRA Slatina provela još jednu radnu akciju: Članovi obojili ograde na spomenicima

Članovi Udruge HVIDRA Slatina danas (utorak) su proveli još jednu u nizu radnih akcija iz projekta “Istina o pobjednicima.”

Prvu radnu akciju iz spomenutog projekta, članovi slatinske HVIDRA-e proveli su odmah nakon popuštanja mjera vezanih uz epidemiju koronavirusa, gdje su uredili spomen obilježja kod mjesta pogibije hrvatskih branitelja na slatinskom području, odnosno pokosili travu i uredili okoliš uz spomenike.

Na današnjoj radnoj akciji 25 članova Udruge HVIDRA Slatina, predvođeni predsjednikom Ilijom Nikolićem i predsjednikom Zajednice udruga i članova HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije Matom Bubašem, obojili su ograde na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima u mjestima Hum Varoš, Balinci i Mikleušu te na Popišanom brdu.

– Jučer sam potpisao ugovor o financiranju, između ostalih i projekta Istina o pobjednicima sa Gradom Slatina, a danas smo već krenuli u akciju bojanja ograda na spomen obilježjima našim suborcima koji su poginuli u Domovinskom ratu. U planu nam je uskoro bojom osvježiti slova na samim spomenicima, kao i otvaranje spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Ivici Filkoviću i Perici Sabi u Kozicama. Također, ove ćemo godine provesti još dvije-tri akcije košnje trave i uređenja okoliša uz spomen obilježja koja obilazimo svake godine – istaknuo je Nikolić.

HVIDR a Slatina 1 Custom horz Custom

– I ja sam član Udruge HVIDRA Slatina te se uvijek rado odazovem na akcije koje organiziraju, kao i na akcije drugih naših udruga okupljenih u Zajednicu udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Zadovoljan sam s radom naših udruga otkad sam na mjestu predsjednika županijske HVIDRA-e, jer nije samo da se nastavljaju prijašnje aktivnosti, nego se i šire, a tu bih pohvalio rad HVIDRA-e Orahovica. Dok sam ja na mjestu predsjednika Zajednice udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije, kao i Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije, slatinska HVIDRA te HVIDRA Orahovica i Virovitica će uvijek imati moju punu potporu – rekao je Bubaš.

Ovogodišnji projekt “Istina o pobjednicima” financiran je iz proračuna Grada Slatine kroz provedeni natječaj.

(www.icv.hr, adf, foto: HVIDRA Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content