LAG MARINIANIS Održana početna konferencija projekta ”Treća sreća ZA treću dob”

U okviru Poziva Ministarstva rada i mirovinskoga sustava ”Zaželi – Program zapošljavanja žena”, Lokalna akcijska grupa Marinianis Slatina, nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., 19. veljače ove godine pokrenula je projekt ”Treća sreća ZA treću dob”.

U sklopu spomenutog projekta u travnju je na 24 mjeseca zaposleno 12 žena koje su započele s radom na terenu i skrbe o 72 korisnika treće životne dobi.

Postepenim popuštanjem mjera vezanih za sprječavanje širenja koronavirusa stvoreni su uvjeti te je u petak u sjedištu LAG-a Marinianis u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Slatini održana početna konferencija projekta ”Treća sreća ZA treću dob”.

IMG 8791

Konferenciji su uz predstavnike gradskih institucija i udruga koje provode slične projekte, prisustvovali predstojnik Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Virovitici Hrvoje Belobrk, predsjednik LAG-a Marinianis i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, načelnik Općine Sopje Berislav Androš i načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, te u ime Grada Slatine Anita Rastija, pomoćnica pročelnika za projekte pri Upravnom odjelu za razvoj grada.

Projekt su predstavile voditeljica LAG-a Renata Benija i Silvija Šoltić Lončarek koja je kontrolor projekta, a u projektnom timu je i Čedomir Pendić, financijski asistent voditelja projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 2.541.687,74 kuna, a LAG Marinianis provodi ga u suradnji s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-Područnim uredom Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Slatina, Gradom Slatinom, te općinama Čađavica, Sopje, Nova Bukovica i Voćin. (www.icv.hr, adf, mf; foto: D. Fišli)
[g-gallery gid=”591873″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content