OPĆINA ČAČINCI Jednoglasno usvojen izvještaj o izvršenju proračuna za 2019.

Pod predsjedanjem Tomislava Tomića, održana je redovna 15. sjednica općinskog vijeća Čačinci. Pred vijećnicima je bilo 8 točaka Dnevnog reda među kojima najvažnija prihvaćanje i prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna općine Čačinci za 2019. Godinu.

Uvod u ovu točku dao je načelnik općine Mirko Mališ:

– U protekloj 2019. godini ostvarili smo jako dobre prihode koji su donijeli rezultat da smo godinu završili u plusu što znači da u 2020. prenosimo gotovo 1.700.000 kuna. Ta sredstva će biti utrošena za projekte koji se odvijaju i u ovoj godini – rekao je načelnik Mališ.

Pročelnica JUO općine Čačinci Maja Vreš naglasila je kako je općina pokazala da zna itekako i planirati i ostvariti velike proračune što je potvrdila upravo 2019.

– 2019. je bila rekordna godina u izvršenju proračuna općine, prihodi su bili planirani u iznosu od 9.631.700 kuna, a ostvareni su u iznosu od 10.880.420 kuna što daje podatak da je Proračun ostvaren sa 113%. Najznačajniji prihodi od 98% su prihodi poslovanja – rekla je Vreš.

Vijeće Čačinci 1Vijećnici su nakon kraće rasprave jednoglasno prihvatili ovaj prijedlog. U nastavku sjednice podnesena su izvješća o poslovanju Dječjeg vrtića, Turističke zajednice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva koja su sva pohvaljena od strane vijećnika te jednoglasno usvojena. U nastavku je vijećnicima prezentira prijedlog donošenja Odluke o prihvaćanju prijedloga sporazuma o korištenju postrojenja za sortiranje. Nakon duže rasprave Odluka je donesena u omjeru 9 glasova za i 5 protiv. Na kraju sjednice jednoglasno je donošena i Odluka o mjerama pomoći građanima, gospodarstvenicima, obrtnicima i poduzetnicima s područja općine Čačinci, radi izvanrednih i nepredviđenih okolnosti uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 na teritoriju Republike Hrvatske. Ovom odlukom utvrđene su mjere pomoći u vidu oslobađanja navedenih od plaćanja komunalne naknade. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content