OPĆINA SOPJE Svečano otvoren dječji vrtić koji će biti mjesto boravka za 42 djece

Prije godinu dana, točnije 15. lipnja 2019. godine, polaganjem temeljnog kamena započeli su radovi izgradnje dječjeg vrtića u Sopju, a danas (ponedjeljak) je u on svečano otvoren. Uz stanovnike općine Sopje, svečanom otvaranju nazočili su i uvaženi gosti, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, donedavni saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom…

IMG 0807Na početku svečanosti sve je nazočne pozdravio općinski načelnik Berislav Androš.

– Prvo bih pozdravio naše ugledne goste, ministricu Vesnu Bedeković, našeg saborskog zastupnika Josipa Đakića, našeg župana Igora Androvića i njegove zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, te predsjednika Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Mirana Janečića, zamjenika načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenada Križića, kao i sve ostale ovdje prisutne. Mnogi su odrađeni projekti iza nas, a mnogi nas još čekaju. Jedan od završenih je dječji vrtić ovdje u Sopju koji će biti mjesto boravka za četrdeset i dvoje djece s područja naše općine. Zahvalio bih se svima koji su nam pomogli da ovaj projekt uspješno završimo, od ministarstava do Županije, te naših dužnosnika, kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini.

IMG 0832 1Nazočnima se obratio župan virovitičko-podravski Igor Andrović koji je pozdravio ovu investiciju i ulaganje u najmlađe.

– Vjerujem da će ovaj vrtić, ali i sve ostalo što je napravljeno za djecu i mlade, sigurno pridonijeti boljem životu i da će značiti ostanak u ovom području. Mi u Županiji radimo puno projekata, velikih infrastrukturnih, ali nema važnijih od onih koji su namijenjeni djeci – rekao je, između ostalog, župan Andrović.

IMG 0856Donedavni saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić naglasio je da politika puno puta može odlučiti loše, no odluka izgradnje vrtića izuzetno je dobra odluka.

– Naša je zadaća i obaveza našim građanima osigurati bolji i sigurniji život. Posebice se to odnosi na ova ruralna područja koja su puno puta zanemarivana. Čestitam vam na novom vrtiću i vjerujem da će biti ispunjen do posljednjeg mjesta te se nadam da će mu uskoro biti potrebna nadogradnja – rekao je Đakić.

IMG 0872Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković pozdravila je prisutne u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

– Sve ono što se ulaže u općinu Sopje, sve to je pokazatelj zaloga budućnosti, skrbi i brige o svim ljudima u svim krajevima Hrvatske. Izgradnjom škola, dječjih vrtića, domova i ostalih infrastrukturnih objekata želi se postići ravnomjerni razvoj svih krajeva Republike Hrvatske. Izgradnja vrtića je zalog za budućnost naših mladih obitelji kako se ne bi morali iseliti, nego ostati na svojoj djedovini – rekla je Bedeković, dodavši kako njeno Ministarstvo sufinancira rad dječjih vrtića s 500 kuna po djetetu u 79 općina koje po indeksu razvijenosti. Naglasila je kako će raditi na tome da vrtiće sufinanciraju u tolikom iznosu da on roditeljima bude besplatan.

IMG 0889Presijecanjem vrpce, vrtić su službeno zajednički otvorili ministrica Vesna Bedeković, donedavni saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i načelnik Općine Sopje Berislav Androš, a blagoslovio ga je sopjanski župnik vlč. Oliver Kranjčić. Svečano otvaranje vrtića svojim su nastupima uveličala djeca, polaznici predškole u Sopju.

IMG 0905Izgradnja dječjeg vrtića u Sopju je s 85 posto financirana iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a s 15 posto sredstvima Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva poljoprivrede. Vrijednost izgradnje vrtića, za koji je projektnu dokumentaciju izradila županijska razvojna agencija VIDRA, je 4.875.304 kuna, a stručni nadzor 101.280 kuna. Radove je izvela tvrtka Građenje Marković d.o.o. iz Slatine. (www.icv.hr, ADF; Fotografije D. Fišli i K. Toplak)

[g-gallery gid=”595637″]

[g-gallery gid=”595561″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content