U općinama Gradina i Lukač predstavljeni kandidati HDZ-a IV. izborne jedinice: Zajedništvo je naša snaga

U općinama Gradina i Lukač održano je predstavljanje kandidata Hrvatske demokratske zajednice IV. izborne jedinica za skorašnje Parlamentarne izbore. Članovima stranke i simpatizerima predstavili su se Josip Đakić, Vesna Bedeković, Igor Fazekaš te Igor Andrović.

Kandidati su istaknuli što se sve učinilo u proteklom mandatu na području Virovitičko-podravske županije, kao i općina Gradina i Lukač. Naglasili su kako vjeruju da će stanovnici Virovitičko-podravske županije 5. srpnja to prepoznati kao i kvalitetu izbornog programa Hrvatske demokratske zajednice.

IMG 6453

Istaknuta je uključenost i potpora predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića kao i resornih ministarstava u brojne projekte na području Virovitičko-podravske županije. Ukupno je, istaknuli su, u županiji ugovoreno projekata vrijednih 1,9 milijardi kuna, a čak 1,7 milijardi ugovoreno je u mandatu Vlade Andreja Plenkovića.

Naglašeno je kako je zahvaljujući reformi Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave u odnosu na 2017. godinu i 2019., povećan prihod županije, gradova i općina za 92 milijuna kuna, skoro duplo povećanje izvornih prihoda. Što je, između ostalog, pomoglo općinama aplicirati veći broj projekata i time podići kvalitetu života svojih mještana.

– U odnosu na program i liste HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem, one Davora Bernardića i Miroslava Škore su eksperimenti, izbor je stoga jasan. Neosporni su rezultati koje je Andrej Plenković ostvario. Žalosno je to što je Miroslav Škoro već bio u Saboru i za to vrijeme za Slavoniju nije učinio ništa – rekao je kandidat na listi i predsjednik ŽO HDZ-a Josip Đakić.

Hrvatsku demokratsku zajednicu jakom čini zajedništvo te ono sada mora biti jače no ikada, naglasili su kandidati.

(hdz-vpz.hr)

[g-gallery gid=”594137″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content