VBR-ovci izvezli biciklistički maraton od Virovitice do Osijeka

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Udrugom maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” održan je biciklistički maraton Virovitica-Osijek, povodom obilježavanja Dana branitelja Osijeka. Na biciklističkom maratonu sudjelovali su članovi Biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije ”VBR” sastavljene od veterana, branitelja i rekreativaca. Ovom prigodom na put dug oko 140 kilometara odvažili su se Mato Bubaš, Martin Bišćan i Pavo Tutenov iz Slatine, te Mario Kovač, Dražen Buketa i Tomislav Matešić iz Virovitice uz logističku podršku članova slatinske i orahovačke HVIDR-e.

Ovaj memorijalni biciklistički maraton startao je ispred Policijske uprave virovitičko-podravske, kod spomen obilježja u Virovitici gdje su ih put Osijeka, između ostalih, ispratili zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak i zamjenik načelnika PU virovitičko-podravske Nenad Križić. Ciljno odredište u Osijeku je bilo kod spomen obilježja ”Crveni fićo”.

U Slatini je bicikliste dočekao predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić u pratnji člana slatinske HVIDR-e Josipa Habla, a podršku im je došao iskazati i predsjednik slatinskog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivan Selenić.

– Svrha i postojanje naše ekipe je obilježavanje datuma vezanih uz Domovinski rat tako da sjećanja na to ponosno razdoblje stvaranja naše domovine ne izblijede. U skladu s tim je i današnji memorijalni biciklistički maraton kojim želimo spojiti braniteljsku populaciju koja je u zadnje vrijeme dosta razjedinjena. Dakle, spajamo veze između ljudi koji su zajedno ratovali bez obzira u kojoj se županiji nalazili – rekao je predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš. (ADF i MF; Fotografije: M. Feldi, M. Horvatin, VBR)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content