Završen Dom u Budrovcu Lukačkom, obnavlja se onaj u Dugom Selu Lukačkom, a u planu je izgradnja doma u Lukaču, kao i veliki infrastrukturni projekti aglomeracije

U nizu ulaganja Općine Lukač na području svojih naselja ističe se i izgradnja Društvenog doma u Budrovcu Lukačkom. Ovo malo naselje dobilo je dom čija je ukupna vrijednost 1.644.000 kuna, a to uključuje izgradnju, uređenje i opremanje. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU s 400.000 kuna, dok je ostatak iznosa osiguran iz Proračuna Općine Lukač.

Prema riječima načelnika općine Đure Bukvića, osigurana su i sredstva za završnu fazu koja uključuje izgradnju parkirališta i uređenje okoliša.

– Završnu ćemo fazu učiniti u idućih četiri do pet mjeseci, do blagdana sv. Luke i Dana općine – rekao je načelnik prilikom obilaska Doma u pratnji ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesne Bedeković, saborskog zastupnika i predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića, člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša, župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa.

IMG 6277

Ovaj će Dom, ističe načelnik Bukvić, osigurati bolje i kvalitetnije uvjete rada za mnoge udruge, kako iz naselja Budrovac Lukački tako i iz ostalih naselja općine Lukač. Jednako tako, poboljšat će se kvaliteta društvenog života mještana ovog malog naselja.

Još jedan od domova s područja općine koji dobiva novo ruho je i onaj u Dugom Selu Lukačkom. Radovi na ovom društvenom, vatrogasnom i sportskom domu vrijedni su 546 tisuća kuna, u kojima Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sudjeluje sa 168 tisuća kuna, a preostali dio financiran je iz općinskog Proračuna. Prema riječima načelnika Bukvića, nakon završetka radova Društveni dom bit će na raspolaganju svim mještanima. Osim sportaša koji će dobiti nove svlačionice, u njemu će prostor naći udruge, kao i vatrogasci u čiju je garažu prije nekoliko dana stiglo vozilo iz Tirola.

IMG 6211

Trenutno je u tijeku i energetska obnova Općinske zgrade i Sportskog doma, koju je Općina Lukač prijavila uz pomoć Razvojne agencije Vidra. Projekt je vrijedan 938 tisuća kuna, a odobreno je sufinanciranje u iznosu od 498 tisuća bespovratnih kuna. U sufinanciranju sudjeluje i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU na čiji su se Poziv prijavili te im je odobren iznos od gotovo 238 tisuća kuna. Tako je iz općinskog Proračuna za energetsku obnovu ovih objekata izdvojeno nešto više od 211 tisuća kuna.

IMG 6162

No na tome neće stati ulaganja u Lukaču, naime, mještani bi trebali dobiti novi dom.

– U planu nam je izgradnja novog doma u Lukaču vrijednog 4,5 milijuna kuna. Projektna dokumentacija se radi, to je onaj dio u koji ćemo ići čim se otvore fondovi EU upravo za te namjene, hoće li to biti mjera 7.4 ili 7.4.1 budemo vidjeli, ali bit ćemo spremni tog trena da imamo kompletnu projektnu dokumentaciju, građevinsku dozvolu da bi projekt mogli aplicirati – rekao je načelnik Bukvić.

IMG 6154

Nakon domova koji se bave društvenim pitanjima, na redu će ponovno biti i kapitalni infrastrukturni projekti, a riječ je o aglomeracijama.

– Vjerujem da ćemo u mandatu nove Vlade ići s projektom aglomeracije Kapela Dvor – Turanovac – Bušetina – Okrugljača vrijedne oko 150 milijuna kuna, jednako tako i aglomeracije Dugo Selo – Bačevac – Gradina – Suhopolje vrijedne 200 milijuna kuna. Projektna dokumentacija je napravljena, čeka se da se otvore fondovi EU za te namjene, i uvjeren sam da ćemo zajednički sa Županijom, Hrvatskim vodama i resornim ministarstvom ući u taj projekt u idućih 4 do 5 godina i realizirati ga – rekao je načelnik Bukvić.

(www.icv.hr, ml; foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”594251″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content