60 MINUTA DO ZAGREBA Raspisan natječaj za radove za izgradnju brze ceste Bjelovar – Granični prijelaz Terezino Polje, etapa 3, čvor Špišić Bukovica – čvor Virovitica u vrijednosti od 97,5 milijuna kuna

Nakon što je provedeno prethodno savjetovanje, u elektroničkom oglasniku javne nabave RH Narodnih novina, raspisan je natječaj za izgradnju brze ceste Bjelovar – Granični prijelaz Terezino Polje, etapa 3, čvor Špišić Bukovica – čvor Virovitica. Procijenjena vrijednost investicije iznosi 97.500.000 kuna (78.000.000 kuna bez PDV-a), a punu podršku za navedeni projekt dala je Vlada RH i premijer Andrej Plenković, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Hrvatske ceste.

Zadovoljstvo projektom, istaknuli su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i saborski zastupnik Josip Đakić.

Navedena dionica bit će dugačka 4,5 kilometara. Predstavljat će kvalitetnu i brzu poveznica sa Zagrebom i središnjom Hrvatskom s mogućnošću dolaska do hrvatske metropole za 60 minuta. Tijekom ove godine očekuje se i dobivanje građevinske dozvole. Brza cesta je od izuzetnog značaja za ovaj dio Hrvatske, jer s njom, Virovitica i Virovitičko-podravska županija postaje sjecište najvažnijih prometnih pravaca D2, D5 i D12, što predstavlja žilu kucavicu daljnjeg gospodarskog razvoja Virovitičko-podravske županije.

Objavljeni natječaj možete vidjeti OVDJE.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija, K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content