Ferragosto Jam 13 odgođen za 2021.: “Odluka o odgodi festivala nije bila nimalo laka i zahvaljujemo svima na razumijevanju”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prije nekoliko dana iz tvrtke Dostava Zvuka stigla odlična vijest i potvrda kako će popularni ljetni, glazbeni festival u Orahovici, Ferragosto Jam biti održan uz odgovarajuće mjere, ipak su organizatori zbog novonastale situacije i pogoršanja stanja s koronavirusom, FJ 13 morali odgoditi.

-Unatoč iznimnim naporima i velikoj želji da Ferragosto Jam održimo ovog ljeta od 5. do 9. kolovoza na Orahovačkom jezeru u izmijenjenom i prilagođenom obliku, nakon detaljnog razmatranja, s dubokim žaljenjem i teška srca priopćujemo da smo zbog naglo pogoršane situacije s koronavirusom i suviše zahtjevnih preporučenih mjera funkcioniranja primorani odgoditi festival za 2021. godinu.

Prije svega nekoliko tjedana, kad smo presretni donijeli odluku o održavanju festivala u originalnom terminu, epidemiološka slika bila je izuzetno obećavajuća i s minimalnim brojem zaraženih, no aktualni nagli porast slučajeva i nova žarišta stavila su nas u poprilično neugodnu poziciju, s ponovnim osjećajem neizvjesnosti kako će se stvari odvijati do početka kolovoza. Imajući na umu odgovornost i brigu za zdravlje i sigurnost posjetitelja, izvođača i svih uključenih u festival, rizik od širenja zaraze i od sada vrlo izgledne ponovne zabrane većih okupljanja pred sam festival, a o kojoj se ovih dana već i spekulira, prevelik je, frustrirajući i potencijalno bi nas doveo u još katastrofalnije i pogođenije stanje od ovog u kojem smo već i sada.

Uz sve to, posljedice koronakrize već su vidljive u uvjetima rada koji su osobito otežani i čine organizaciju još opsežnijom. Preporučene mjere koje su nam dane na provođenje izuzetno su zahtjevne te bi imale nezamisliv i posjetiteljima teško podnošljiv utjecaj na festivalsko iskustvo. Usprkos najboljoj namjeri da posjetiteljima pružimo opušteno uživanje u festivalu uz pridržavanje uputa po najvišim higijenskim i epidemiološkim standardima, nažalost nismo u mogućnosti organizirati adekvatnu provedbu. Također, zbog kompleksnih i strogo zadanih okvira stajanja/kretanja i ostalih nužnih pravila ponašanja Ferragosto ne bi predstavljao ni približnu razinu zabave po kojoj je poznat – poručuju iz Dostave Zvuka te najacvluju njegovo ponovljeno izdanje u 2021. godini.

-Odgođeno izdanje festivala potvrđuje da će sva dosad najavljena imena nastupiti 2021. godine, uz nova imena koja će biti otkrivena pravovremeno. Na popisu se trenutno nalaze:

Psihomodo Pop, Let 3, Pips, Chips & Videoclips, Repetitor, Atheist Rap, Overflow, Mortal Kombat, She Loves Pablo, Svemirko, Jonathan, Buč Kesidi, ABOP, Lovely Quinces, Mašinko, Crvi, pocket palma, Ajs Nigrutin, Mark Mrakovčić, Como Bluff, Je Veux, DJ Kneža,…

Jeboton Feštival takeover: Porto Morto, JeboTon Ansambl, Peglica i Komandos, nemanja, Pseća plaža, Sfumato, Trophy Jump, Mellowteen, Drito takeover: z++, Krankšvester (B strane), Kuku$, Grše, Buntai, Trepaj il’ krepaj, ZEZ takeover: Seven That Spells, Chui, Truth ≠ Tribe, Živa Voda: EKV, Playground Hustle, DJ Labud, Babilonska, ELEVEN, Kornet & N/OBE (VOLTA) b2b set. Isto tako, već kupljene festivalske ulaznice bit će važeće za 2021. godinu.

Oni koji žele ostvariti povrat novca na ulaznice, mogu to učiniti najkasnije do 5. kolovoza 2020. kontaktom na mail reklamacije@entrio.hr – kažu iz Dostave.

-Odluka o odgodi festivala nije bila nimalo laka i zahvaljujemo svima na razumijevanju i senzibilitetu u ovim najtežim trenucima za glazbenu industriju. Do ponovnog susreta na Orahovačkom jezeru, apeliramo na podršku domaćih i regionalnih izvođača, posebice onih čija su glazbena izdanja na našoj etiketi Dostave Zvuka te skrećemo pažnju na direktnu pomoć održavanja naše glazbene scene živom. Vaša pomoć i podrška sada nam znači više nego ikad. Čuvajte se, pazite jedni na druge i držite fige da do idućeg ljeta sve ovo bude iza nas. Volimo vas sve – zaključuju iz Dostave Zvuka.

(www.icv.hr, vg)