FOTO Sportskim igrama, memorijalnom utrkom i druženjem odana počast Ivici Filkoviću i Perici Sabi

Odavanjem počasti, polaganjem upaljenih lampiona uz spomen ploču na nogometnom igralištu u Kozicama, koje nosi ime dvojice istinskih hrvatskih vitezova palih za slobodu Hrvatske Ivice i Perice, danas (subota) je započeo 24. Memorijal ”Ivica Filković i Perica Sabo”.

Nakon odavanja počasti, nazočnima su se s nekoliko riječi obratili, u ime Mjesnog odbora Kozice i NK Kozice Damir Parc, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš i izaslanik slatinskog gradonačelnika, pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok koji je igre hrvatskih branitelja otvorio.

IMG 2145

Dok su se na kozičkom nogometnom igralištu održavale igre hrvatskih branitelja, članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” i građani trčali su memorijalnu utrku Slatina-Kozice u sastavu: Tanita Šantalab, Nives Halužan, Ivor Miklošević, Doroteja Santi, Zlatko Milošević, Pavo Tutenov, Mirta Drokan i Tomislava Medvedović. Dolaskom na nogometno igralište u Kozicama, trkači su dočekani velikim pljeskom te su potom odali počast Ivici i Perici polaganjem upaljenih lampiona uz spomen ploču, a s nekoliko riječi sve je nazočne pozdravio predsjednik ”Glasnika istine” Pavo Tutenov, zahvalivši se na srdačnom dočeku.

TRI DISCIPLINE 

Po završetku igara, na kojima su se hrvatski branitelji nadmetali u elektronskom pikadu, visećoj kuglani i streljaštvu zračnom puškom, pristupilo se proglašenju najuspješnijih ekipa i pojedinaca, a evo i rezultata:

Elektronski pikado ekipno:
1. Udruga HVIDR-a Slatina
2. KHBL PTSP Nova Bukovica
3. UHDVDR Slatina

Elektronski pikado pojedinačno:
1. Borislav Šafar
2. Josip Habl
3. Željko Takač

IMG 2208

Viseća kuglana ekipno:
1. KHBL PTSP Novaq Bukovica
2. Udruga HVIDR-a Slatina
3. UHDVDR Slatina

Viseća kuglana pojedinačno:
1. Šime Cicvarić
2. Darko Bašić
3. Mario Cigrovski

IMG 2185

Streljaštvo ekipno:
1. KHBL PTSP Nova Bukovica
2. Udruga HVIDR-a Slatina
3. ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije

Streljaštvo pojedinačno:
1. Stjepan Krahulec
2. Ilija Nikolić
3. Josip Podboj

IMG 2247

Najuspješnijim pojedincima i ekipama odličja su uručili predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina Ivan Selenić, predsjednik županijske HVIDR-e Mato Bubaš i pročelnik u Uredu slatinskog gradonačelnika Krunoslav Šarabok. Zahvalnice trkačima uručio je predsjednik NK Kozice Damir Parc.

Memorijal se nastavlja sutra (nedjelja) otkrivanjem spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Ivici Filkoviću i Perici Sabi u Kozicama, svetom misom i nogometnom utakmicom između NK Slatina i NK Kozice.

Organizatori i ovogodišnjeg memorijala ”Ivca Filković i Perica Sabo” su Vijeće Mjesnog odbora Kozice, Nogometni klub Kozice i Udruga HVIDR-a Slatina, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Slatine. (www.icv.hr, adf, fotografije D. Fišli)

[g-gallery gid=”598019″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content