FOTO U dva dana na Školskom vrtu održana Nogometna olimpijada: Ukupni pobjednici mladi nogometaši Virovitice

Nakon godine dana rada Škole nogometa općine Lukač, koja je pod imenom Bratstva iz Gornjeg Bazja igrala županijske i Lige mlađih uzrasta Nogometnog središta Sjever te nastupala na nizu turnira na stadionu Školski vrt, organizirana je Nogometna olimpijada.

Nakon nekoliko promjena, na kraju na Olimpijadi nastupili su mladi nogometaši Virovitice, Suhopolja, Pitomače i domaće selekcije Bratstva.

Prvog dana igrale su selekcije U-11 i U-15, a drugog dana U–9 i U-13. Ekipe su odmjerile snage u nogometu, nogo tenisu i mini nogometu. Malim nogometašima je najmanji problem bio nogomet, dok im je trebalo malo vremena da se snađu na terenu s mantinelom i na terenu za nogo tenis, ali su i to brzo svladali.

Osnovni cilj bilo je druženje, ali su na kraju proglašeni pobjednici. Ukupni pobjednik u sva četiri uzrasta bila je Virovitica, drugo je bilo Suhopolje, treće Bratstvo, a četvrta Pitomača.

Sve se odvijalo uz budne oči trenera, ali i roditelja koji su pratili svoje male nogometne zvijezde i priskakali da budu utjeha u slučaju ozlijede.

U domaćim redovima svi su bili uključeni u organizaciju Olimpijade: treneri, roditelji, braća i sestre, uprava Škole nogometa, općinski načelnik. Pokazali su se odličnim domaćinima osiguravajući ne samo sve potrebno za natjecanje već i za okrijepu natjecatelja.

Pehare svim ekipama na kraju podijelio je tajnik Škole nogometa Robert Špiranec. Pobjednička ekipa je dobila uz pehar u trajno vlasništvo i prijelazni pehar za pobjednika, čime su domaćini željeli pokazati da će Nogometna olimpijada postati tradicionalna. Sve je organizirano uz mjere epidemiološke zaštite.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)