I ove godine Županija će učenicima koji budu upisivali deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva dati stipendiju od 500 kuna

Nastavljajući dobru tradiciju, Virovitičko-podravska županija i ove će godine izdvojiti 500 kuna mjesečno za učenike koji će upisati srednjoškolska deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva.

Prošle godine Županija je tako stipendirala ukupno 30-ero učenika. Najveći dio stipendista, njih čak 19, lani je stipendije dobilo za upis zanimanja drvodjeljski tehničar-dizajner, a stipendije su primali i CNC operateri, pekari, automehaničari i drugi. Ove jeseni to će biti treća godina u nizu kako Županija na ovaj način, osim u obrazovanje, posljedično ulaže i u gospodarstvo.

Župan Igor Andrović, u analizi tržišta i u razgovoru s poslodavcima, ističe kako je naglašena potreba upravo za ovim vrstama zanimanja.

– Vjerujem da ćemo s ovim stipendijama i ubuduće potaknuti učenike da upisuju upravo ova zanimanja. Prve godine imali smo devet, prošle čak 30 stipendija. To je putokaz i dokaz kojim Virovitičko-podravska županija pokazuje da nam je obrazovanje važno kao i osluškivanje potreba tržište rada – naglasio je župan Igor Andrović.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija, K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content