IDEALNO ZA DEKE, POPLUNE, JAKNE Mario Kićinbaći otvorio Centrifugu, jedinu samoposlužnu praonicu rublja u županiji

Kad je nakon 25 godina rada u privatnom sektoru ostao bez posla, Virovitičanin Mario Kićinbaći odlučio je da će peti poslodavac u njegovom životu biti – on sam. Danas je vlasnik obrta „Centrifuga“, jedine samoposlužne praonice rublja na području Virovitičko-podravske županije koja je bubnjeve perilica i sušilica za građane otvorila prije nešto manje od mjesec dana.

– Za ovo sam se odlučio jer sam želio da i Virovitica, po uzoru na druge gradove i inozemstvo, ima svoju samoposlužnu praonicu rublja. Gledajući našu sredinu, procijenio sam da nam nešto tako baš treba. Ovo je grad studenata, imamo tvrtke, obrte, restorane, domove za starije, u kojima se svakodnevno peru radna odijela, ručnici, plahte, posteljina… Sve je to potencijal za budućnost – ističe M. Kićinbaći.

MG 9249

Obrt je otvorio uz pomoć potpore za samozapošljavanje, a na svakom koraku prijave imao je, kaže pomoć djelatnika Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Virovitici.

DETERDŽENT, OMEKŠIVAČ I PRANJE 30 KUNA

– Prijavio sam se prosincu prošle godine, u ožujku ove godine sam pripremio poslovni plan i prijavio se za poticaj od 85.000 kuna, za 42.500 kuna za pokretanje posla te naknadnih 42.500 nakon prvih šest mjeseci. Imao sam lokal koji sam dodatno uredio, a dobivena sredstva pokrila su mi troškove opreme. Uz njih, uložio sam još toliko vlastitih sredstava. Imam dobru suradnju s tvrtkom „Bijeli svijet“, koja je ovlašteni zastupnik za perilice i sušilice te Saponiom Osijek koja je dobavljač deterženta (Faks colour gel i Ornel omekšivač), a koji su uključeni u cijenu pranja rublja – ističe Kićinbaći.

U Centrifugi su dvije velike perilice i dvije sušilice rublja. Obrt radi sedam dana u tjednu, od 8 do 22 sata. Sustav je jednostavan, kaže naš sugovornik. Cijena pranja je 30 kuna po perilici (kapaciteta 8 kilograma suhog rublja) i traje 40 minuta. Cijena sušenja je 10 kuna za 10 minuta. U prostoriji se nalazi i mjenjač papirnatih novčanica u kovaniceu (po pet kuna) kao i aparat s napitcima.

MG 9245

DOLAZI PO RUBLJE PRED KUĆNI PRAG

Mario Kićinbaći je u prijepodnevnim satima uvijek u blizini, kako bi građanima pomogao kod prvog korištenja. Ujedno, odlučio je izaći ususret i svima koji ne mogu sami dovesti svoju odjeću (odjeću, deke, zavjese, jakne, radna odijela) – pokupit će je pred vašim vratima i vratiti opranu i osušenu u dogovoreno vrijeme na kućni prag. Za područje Virovitice i prigradskih naselja dostava je besplatna, kaže.

-Praonicu u ovih par tjedana rada građani najviše koriste za posteljinu, deke, poplune, jastuke, dakle, ono što ne mogu oprati kod kuće. Za oko 80 kuna tako imaju čistu i mirisnu posteljinu za cijelu novu sezonu – kaže M. Kićinbaći. Za budućnost planira u praonicu staviti još jednu perilicu, a dugoročno ponuditi i uslugu koja će zacijelo dotatno obradovati mnoge – peglanje.

MG 9264

Zato, ako vam se pokvarila perilica, ne možete sami oprati rublje ili se žurite, a nemate perilicu, Centrifuga je blizu – u centru Virovitice, odmah iz Gradske knjižnice (na Trgu bana Josipa Jelačića 9). Kontakt mobitel je 099/2174-207, korištenje lako.   (promo)

[g-gallery gid=”598629″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content