KREDI ODOBREN NOVI PROJEKT “Kreativno recikliraj i zajednicu aktiviraj” za sve uzraste

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kulturnoj udruzi KrEdA iz Suhopolja ovih je dana odobren još jedan projekt, čijim će sadržajima obogatiti svoju lokalnu zajednicu. Riječ je o projektu ‘Kreativno recikliraj i zajednicu aktiviraj!’ koji će sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Zahvaljujući visokom broju bodova, Fond će sufinancirati projekt u maksimalnoj visini od 80 posto troškova.

foto: Kulturna udruga KrEdA

Danas (četvrtak) u prostorijama Udruge potpisani su Sporazumi o partnerstvu na ovome projektu s Općinom Suhopolje, Udrugom za Down sindrom Virovitičko – podravske županije i Kulturno umjetničkim društvom Gradina. Naglasak ovoga projekta bit će na aktivnostima koje promiču zaštitu okoliša i održivi razvoj kroz učenje o recikliranju i ponovnoj upotrebi različitih materijala.

RADIONICE, SAJAM RABLJENE ODJEĆE, RAZMJENA KNJIGA

Tako će se među aktivnostima naći sadržaja za sve uzraste i različite interese – od radionica izrade nakita, višekratnih platnenih vrećica, oslikavanja staklenih boca, do sajma rabljene odjeće i obuće kojim će se utjecati na smanjenje stvaranja otpada.

foto: Kulturna udruga KrEdA

U sklopu ovoga projekta na više lokacija na području općine Suhopolje bit će postavljene i drvene kućice za slobodnu i besplatnu razmjenu knjiga, po uzoru na svjetski poznati BookCrossing pokret.

Iz Udruge KrEdA upućuju zahvale svim partnerima na otvorenosti za suradnju i prihvaćanju još jedne projektne ideje, a sve zainteresirane pozivaju da novosti o projektu prate na njihovoj Facebook stranici.

(www.icv.hr, Kulturna udruga KrEdA)

foto: Kulturna udruga KrEdA
foto: Kulturna udruga KrEdA