NAJNOVIJE INFORMACIJE ŽUPANIJSKOG STOŽERA Imamo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, jedna osoba je ozdravila

Na području Virovitičko-podravske županije otkriven je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je jutros (petak) načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Marijo Klement. Radi se o ženskoj osobi, 45 godina starosti, koja je u kućnoj izolaciji. Također imamo i jednu osobu koja je ozdravila od koronavirusa.

Od početka pandemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 12 je osoba zaraženo korona virusom. Od toga osam ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo.

stozer

Govoreći o aktualnoj situaciji, dr. Miroslav Venus naglasio je kako su na području Virovitičko-podravske županije u jednom trenu bila tri pozitivna, odnosno, tri aktivna slučaja.

Osoba, koja je bila pozitivna na koronavirus, ali i bez simptoma (asimptomatska), najvjerojatnije je virus „donijela“ iz Zagreba, a nakon 14 dana samoizolacije jučer (četvrtak) je bila negativna na test, rekao je dr. Venus.

– Tijekom cijelog razdoblja osoba nije imala kliničke znakove bolesti, pa smo nju i kontakte skinuli sa popisa – rekao je dr. Venus za osobu koja je ozdravila. S današnjim danom (petak) imamo, dakle, dva aktualna slučaja na našem području.

U SAMOIZOLACIJI TRIDESETAK OSOBA

Za novozaraženu osobu rekao je kako je riječ o ženskog spola, starosti 45 godina, a koja je ispoljila kliničke znakove bolesti: temperaturu i simptome respiratornog trakta.

-Osoba nije hospitalizirana, liječi se ambulantno, odnosno, kod kuće je u samoizolaciji. Uslijed novonastale situacije, tridesetak osoba je također u samoizolaciji. Osim ukućana, riječ je o još 22 osobe, od kojih je 17 s područja s naše županije, a ostali s područja jedne od susjednih županija. Još danas nastavljamo s epidemiološkom obradom kontakata, čiji će rezultati testova biti poznati najvjerojatnije već sutra. Rezultati tih testova utjecat će na daljnja testiranja – objasnio je dr. Venus.

Na upit o izvoru zaraze kod novoraražene osobe, dr. Venus ističe kako se obradom slučaja način prijenosa virusa još uvijek utvrđuje. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content