Stanje u prometu prošlog tjedna: Biciklist na području Bušetine “uhvaćen” s 3,96 promila, najveća brzina zabilježena u Starom Gracu

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih tri s nastradalima i sedam s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su tri vozača osobnih automobila lako ozlijeđena. Pod utjecajem alkohola je prometnu nesreću uzrokovao jedan počinitelj i jedan je odbio alkotestiranje i testiranje na droge.

Ukupno je utvrđeno 398 prekršaja, od kojih 52 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na droge, 133 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 60 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.96 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 41 godinu koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju u 16,20 sati u Bušetini.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 20 sati u Starom Gracu gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 121 km/h.

Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona su uhićena dva vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila poništena.

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 201 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 81 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 17. srpnja od 10 do 18 sati je na području Policijske postaje Orahovica provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila, a u nedjelju, 19. srpnja od 15 do 23 sata je na području cijele policijske uprave provedena akcija nadzora vozača motocikla, nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila. U provedbi ovih akcija su policijsku službenici izvršili nadzor 171 sudionika u prometu i kod njih utvrdili i sankcionirali 84 prekršaja, od kojih 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 44 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

(PU virovitičko-podravska, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content