Večeras stiže jaka promjena, grmljavina, obilna kiša: Izdana brojna upozorenja

Večeras stiže jaka promjena vremena, zbog koje su za cijelu Hrvatsku izdana brojna upozorenja.

Promjenu vremena donijet će frontalni poremećaj koji će se potkraj dana brzo premjestiti preko dijela Hrvatske dalje na istok. U takvim će okolnostima u istočnim krajevima prevladavati sunčano i vruće. Prema večeri porast naoblake, a u noći kiša te pljuskovi i grmljavina. Vjetar poslijepodne umjeren, u noći jak, na udare i olujan sjeverni. Jakog, na udare olujnog vjetra bit će u noći na utorak i u središnjoj Hrvatskoj, najavljuje HRT u svojoj prognozi.

Za cijelu Hrvatsku izdana su brojna upozorenja Meteoalarma.

8892c100 1274 424a 958d 0a0471db7a3f

Poslijepodne naoblaka

U početku će prevladavati sunčano, zatim postupno oblačnije, a navečer i u noći mjestimice će biti kiše i pljuskova, moguće i izraženijih. Najviša dnevna temperatura od 30 do 32 stupnja.

U gorskim krajevima nakon ugodno svježeg jutra prevladavat će sunčano. Od sredine dana porast naoblake, a uz granicu sa Slovenijom potkraj dana i u noći mogući su pljuskovi i grmljavina uz jačanje sjeveroistočnog vjetra, piše Index.hr.

Osjetno zahlađenje, kiša, olujni vjetar

U prvom dijelu utorka još će biti mjestimične kiše, ali i jakog, na udare olujnog vjetra koji može stvarati teškoće. Bit će osjetno hladnije. Zatim postupno razvedravanje, pa će u sljedeća dva dana prevladavati sunčano i ponovno toplije. No na radost mnogih, ubrzo će ponovno zavladati ljetni ugođaj.

(hrt.hr, index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content