Vili Beroš: Maksimalna cijena platnenih maski u maloprodaji je 12 kuna

Vlada RH donijela je kontrolu cijena za zaštitne maske koje se mogu višekratno koristiti, podsjetio je Beroš na jučerašnjoj press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite – a piše hr.n1info.com

-Maksimalna cijena u maloprodaji je 12 kuna. Mogu se prati, peglati i ponovno koristiti. Donijeta je specifikacija platnenih maski za lice, predložak deklaracije o proizvodIma maski za lice – dvoslojne, gušće, 100 posto pamuka, sve o uporabi i održavanju – kazao je ministar zdravstva.

Alemka Markotić poručila je da bi kroz dan trebalo promijeniti dvije do tri platnene maske.

-Čovjek ispod njih kašlje i kiše. Ne može se nositi cijeli dan ista maska. Svako neispravno nošenje maske može uzrokovati infekciju. Maska se nosi da se spriječi infekcija – dodala je.

Podsjetimo, jučer (utorak) je stupila na snagu mjera obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski. Za građane koji neće poštivati uvedene mjere, šef Nacionalnog stožera Davor Božinović najavio je kazne.

Poručio je i da je svima cilj prihvatiti ‘novo normalno’ te da, nošenje maski u zatvorenim prostorima, postane praksa.

-Pokazalo se da su učinkovite. Nije toliko poanta u kaznama, ali imat ćemo i određenih sankcija ako neka mjera ne bude prihvaćena – poručio je Božinović.

(hr.n1info.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content