ŽUPANIJSKI STOŽER Novozaražene četiri osobe, svi kontakti prethodno pozitivnih, jedna osoba ozdravila

Na području Virovitičko-podravske županije četiri su novozaražene osobe koronavirusom, a jedna osoba je ozdravila, izvijestio je danas (srijeda) na konferenciji za medije Marijo Klement, načelnik Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Dr. Miroslav Venus rekao je kako je jedna osoba ozdravila na području naše županije te da je na kontrolnom testiranju bila negativna, odnosno “obeskličila se” te je stoga skinuta s popisa oboljelih.

Govoreći o novozaraženima, dr. Venus je rekao kako su poslali ukupno 55 uzoraka na analizu, no da se za 15 još uvijek čekaju rezultati. Među onima koji su gotovi, četiri su nove pozitivne osobe, sve četiri žene. Svi slučajevi vezani su za ranije oboljele osobe, odnosno riječ je o kontaktima prethodno zaraženih osoba koje su bile na maturalnoj zabavi.

JEDNA OSOBA BEZ SIMPTOMA

Rezultat je tako, kaže dr. Venus, očekivan.

– Naša predviđanja su se obistinila, budući da se radi o neposrednim kontaktima prethodno dokazanih slučajeva. Tri osobe su kućni kontakti, odnosno članovi obitelji stari 19, 50 i 82 godine. Sve tri osobe imaju blage simptome bolesti: blago povišenu temperaturu, šmrcanje, blago izraženi kašalj. Liječe se ambulantno, odnosno u izolaciji su kod kuće – objasnio je dr. Miroslav Venus.

Četvrta osoba ima isto ishodište bolesti (vezan uz maturalnu zabavu). Riječ je o ženi (51) koja je kontakt s posla prethodno zaražene osobe i koja nema simptome bolesti.

– Krug se sada širi pa smo neke kontakte tih novih pozitivnih osoba već kontaktirali, a neke ćemo još kontaktirati. Procedura je ista, sve ih po istom obrascu stavljamo u samoizolaciju, a kad završimo testiranje, vidjet ćemo što dalje – rekao je dr. Venus.

Do sada je na području Virovitičko-podravske županije ukupno obrađeno 1678 uzoraka, od kojih se za 15 još čekaju rezultati, rekao je dr. Venus. (www.icv.hr, mlo)

(www.vpz.hr, foto: M. Lovrenc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content